Provincia, luati si invatati! Cum a scapat Gabriela Firea Bucurestiul de aglomeratie in 2 ani de mandat

Provincia, luati si invatati! Cum a scapat Gabriela Firea Bucurestiul de aglomeratie in 2 ani de mandat
  • Vom avea autobuze noi turcesti
  • Nu au fost realizate parcari noi
  • Jumatate din clip este cu promisiuni de viitor
Distribuie pe Facebook

Asa cum a promis inainte de alegerile pentru primaria Bucuresti de acum 2 ani, Gabriela Firea a facut o adevarata revolutie in trafic. A promis cu mana pe inima ca in 6 luni de cand devine primar al capitalei ii scapa pe soferi de aglomeratie si blocaje. Iata bilantul in materie de trafic al Bucurestiului. Provincia, luati notite, va rugam.

Pe pagina oficiala a Primariei Municipiului Bucuresti, a fost publicat un clip (video mai jos) in care primarul Gabriela Firea se lauda cu realizarile in materie de trafic si infrastructura in cei 2 ani de mandat, sub semnatura hashtag-ului #rezultatepentrubucuresteni. D-na Firea ne prezinta care sunt rezultatele obtinute in 2 ani referitoare la traficul rutier in capitala si la infrastructura care a facut sa dispara blocajele, ambuteiajele si cozile pe marile bulevarde. In sfarsit, din ce spune d-na Firea, Bucurestiul se bucura in cele din urma de o circulatie europeana, libera, fluenta si foarte aerisita, dar si cu o poluare minima.

In realitate, filmul de prezentare a marilor rezultate pentru bucuresteni este o gluma proasta. In realitate, d-na Firea nu a facut absolut nimic, ba dimpotriva, de cand este domnia ei primar, Bucurestiul a primit doua "distinctii" oficiale de la autoritati si organizatii straine: in 2017, Bucurestiul a ocupat primul loc in topul celor mai aglomerate orase din Europa, conform studiilor companiei de navigatii si sisteme GPS, TomTom. In plus, in 2018, Comisia Europeana a demarat procedura de infringement pentru Bucuresti, care se va solda cu amenzi uriase, pentru ca nu a respectat limitele de poluare. Acestea sunt adevaratele rezultate oficiale ale celor 2 ani de mandat.

Dar cu se lauda d-na Firea in clipul realizat de Primaria Bucuresti care ne prezinta bilantul 2016-2018?

Clipul incepe cu afirmatia ca in primii doi ani de mandat, d-na Firea si-a concentrat eforturile in directia fluidizarii traficului. Si pentru asta a achizitionat 400 de autobuze moderne, diesel, turcesti, marca Otokar. Problema este alta: aceste autobuze erau promise in primul an de mandat. Am intrat in al 3-lea an si nu am vazut niciunul pe strada. Primele 100 de autobuze vor ajunge la iarna, iar restul abia in 2019. Chiar si asa, vorbim de autobuze diesel, in timp ce absolut toate capitale europene, dar si orasul Cluj-Napoca, au achizitionat si folosesc autobuze electrice. Practic, d-na Firea se lauda ca a deblocat traficul cu un lucru inexistent, autobuzele care inca nu exista.

Ce a mai facut d-na Firea pentru traficul orasului? Ea spune ca au fost incepute procedurile pentru atragerea de fonduri nerambursabile in vederea achizitiei de tramvaie moderne. Adica o alta masura inexistenta, ci doar o alta promisiune de viitor. Nu ai cum sa te lauzi dupa 2 ani cu ceva ce nu exista... Serios acum, suntem in 2018, lumea se uneste si salveaza copii din pesteri, Musk lanseaza rachete in spatiu, s-au inventat roboti care fac operatii pe creier si Firea depune acte pentru tramvaie. Pe bune?

Candva, in viitor, d-na Firea promite ca vor mai fi cumparate 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze si 100 de autobuze pe CNG. Si aici se termina masurile care au dus la un trafic minunat, lipsit de blocaje si aglomeratii...

Urmeaza insiruirea obiectivelor de infrastructura pe care d-na Firea are grija sa ni le mentioneze ca si fiind realizari in cei 2 ani de mandat. Incepe cu pasajul rutier de la Piata Sudului, o lucrare inceputa pe vremea lui Oprescu, amanata, paguboasa, cu zeci de termene de finalizare si minciuni peste minciuni. D-na Firea se lauda cu o lucrare care nu ii apartine, dar care a fost finalizata in timpul mandatului sau.

Un alt mare proiect de infrastructura mentionat de primar este reabilitarea bd. Liviu Rebreanu. Un alt santier care dateaza de acum vreo 6 ani, de cand era bunica fata, inceput, amanat, firme falimentare, bani furati si asa mai departe, care a fost terminat in timpul mandatului d-nei Firea. Este un proiect care a inceput acum jdemii de ani, atata tot. Acelasi lucru si cu sos. Iancului - Pantelimon. O alt santier care inca nu a fost terminat, dar a fost inceput acum vreo 8 ani.

Pasajul Lujerului a fost reabilitat, a fost curatata canalizarea si a fost placat. Tramvaiul 21 a primit garduri separatoare si a primit culoar prioritar. Punct.

Aici se incheie absolut toate masurile pe care d-na Firea le-a luat in cei 2 ani de mandat pentru eliberarea traficului din Bucuresti. Dupa care urmeaza in video o lunga lista de promisiuni de viitor. Aceste masuri se vad, se simt in trafic, iar soferii sunt fericiti ca au scapat de aglomeratie. Nu mai exista blocaje si ore petrecute in trafic, iar datorita faptului ca se circula cursiv, am scapat si de poluare. Bullshit! Glumeam. Aglomeratia este din ce in ce mai mare si chiar si cand e vacanta si lumea este in concediu, Bucurestiul este vesnic blocat din cauza incompetentei autoritatilor care se lauda in filme cu povesti fanteziste si masuri absolut penibile.

Voi, ca soferi, in acesti 2 ani de mandat marca Firea, cum circulati prin Bucuresti?

Distribuie pe Facebook
mai multe