5 piloti din Formula 1 care sunt buni la poker

5 piloti din Formula 1 care sunt buni la poker
Popularitatea pokerului a explodat la inceputul secolului, odata cu aparitia primilor operatori de poker online.
Distribuie pe Facebook

In acest moment, sunt peste 100 de milioane de oameni care joaca poker in intreaga lume, iar printre ei se numara si cativa piloti renumiti din Formula 1. In cele ce urmeaza va vom prezenta o lista cu 5 piloti din Formula 1 care sunt pasionati de poker.

1. Michael Schumacher - Cu o avere estimata la 800 de milioane de dolari, Michael Schumacher este considerat cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile. In perioada in care era in activitate, Michael Schumacher adora sa joace poker. Era, de fapt, distractia sa obisnuita din afara circuitului. Astfel, el juca poker atat cu ceilalti piloti, dar si in scopuri caritabile. De multe ori juca poker chiar si intre sedintele de antrenamente si calificari. Michael Schumacher s-a retras din activitate in 2012. A castigat 7 titluri mondiale, ultimul in 2004. De asemenea, el a obtinut 91 de victorii, iar de 155 de ori s-a aflat pe podium. De 68 de ori a plecat din pole position. Din pacate, in 2013 a suferit un grav accident pe o partie de schi din Franta si de atunci viata sa s-a schimbat radical. In acest moment el este sub tratament, sub stricta observatie a familiei si medicilor.

2. Giancarlo Fisichella - Fostul pilot italian a fost unul dintre promotorii pokerului. Știe bine jocul de poker si adora sa il joace. Mai mult, el a participat si la cateva turnee de poker. Italianul a inceput sa joace mai intai cu dealeri live in cazinouri, iar apoi a inceput sa practice pokerul online. Ajuns la varsta de 47 de ani, Giancarlo Fisichella a activat in Formula 1 intre 1996 si 2009 pentru echipe precum Minardi, Jordan, Benetton, Sauber, Renault, Force India si Ferrari. El a participat la 231 de curse si a castigat 3 dintre ele. Pe podium s-a clasat de 19 ori, iar din pole position a pornit de 4 ori. Averea lui Giancarlo Fisichella este estimata intre 1 si 5 milioane de dolari.

3. Fernando Alonso - Ibericul este un jucator avid de poker si a mers in cele mai cunoscute cazinouri din intreaga lume. Adora sa joace poker atat online, cat si cu prietenii, in seri lungi in care prefera sa se relaxeze si distreze astfel. Pe langa pasiunea pentru poker, Fernando Alonso mai are o pasiune si pentru masini, deloc surprinzator chiar. In colectia sa regasim un Maserati GranCabrio, dar si un Mercedes-Benz SLR McLaren 722, automobil construit in editie limitata. Fernando Alonso a activat in Formula 1 in 2001, respectiv 2003-2018, pentru Minardi, Renault, McLaren si Ferrari. El a castigat doua titluri mondiale, in 2005 si 2006. A pornit in 314 curse, a castigat 32 dintre ele si de 97 de ori s-a clasat pe podium. A plecat din pole position de 22 de ori. Averea lui Fernando Alonso este estimata la 240 de milioane de dolari.

4. Jaime Alguersuari - Pilotul iberic nu a rezistat prea mult in Formula 1, facand parte din scuderia Toro Rosso doar intre 2009 si 2011. A disputat 46 de curse, fara sa prinda vreun podium. In total el a acumulat 31 de puncte. Este insa un mare pasionat de poker si promoveaza acest fenomen in Spania. Pasiunea pentru poker a inceput in urma cu mai bine de un deceniu si Alguersuari este un jucator destul de bine. De altfel, el a facut si o comparatie intre Formula 1 si poker, fiind de parere ca in ambele "trebuie sa alegi momentul perfect in care sa fii agresiv". Din 2015 el s-a retras din sporturile cu motor, spunand ca s-a indragostit pana peste cap de iubita sa. In acest moment el activeaza ca DJ, numele sau de scena fiind Squire. De altfel, este destul de apreciat in Spania, avand si propriul studio in Barcelona. In plus, el a mixat in cluburi din Ibiza si a lansat si un album de succes.

5. Robert Kubica - Primul si singurul pilot polonez care a ajuns vreodata in Formula 1, Robert Kubica a activat intre 2006-2010 si 2019 pentru BMW Sauber, Renault si Williams. A luat de 97 de ori startul in Formula 1, a castigat Marele Premiu al Canadei din 2008 si s-a aflat de 12 ori pe podium. Pasiunea sa a fost mereu pokerul, iar colegii din circuit au spus ca joaca extrem de bine. Kubica a fost insa tot timpul un om modest si a mentionat ca nu joaca chiar atat de bine. Pe 6 februarie 2011, polonezul a fost implicat intr-un grav accident, iar in perioada de recuperare a primit cadou din partea prietenilor un set de poker. In 2020, Kubica este sofer de teste pentru Alfa Romeo Racing Orlen si unul dintre cele mai respectate nume din sporturile cu motor. Un om linistit, care nu a suparat niciodata pe nimeni si are multi prieteni in circuit.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Formula 1 DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2020