Pariu ca nu stiai? O masina de la Aston Martin si prima Mazda Miata au in comun aceasta piesa auto

Pariu ca nu stiai? O masina de la Aston Martin si prima Mazda Miata au in comun aceasta piesa auto
  • Aston a lansat modelul DB7 pe cand apartinea de Ford
  • Sportiva britanica a primit astfel mai multe piese de Jaguar
  • Manerul interior al usilor venea insa de la Mazda MX-5
Distribuie pe Facebook

Imagineaza-ti, pentru un moment, ca ai toti banii din lume. Vrei cele mai fine produse de pe planeta, astfel ca sfarsesti cu o masina de lux in garaj. Cum te-ai simti daca ai afla ca noua ta achizitie imparte anumite piese cu masinile muritorilor de rand?

Maserati Levante sau Lamborghini Gallardo sunt doar cateva dintre surprizele neplacute care se inscriu in situatia de mai sus. Nu si singurele insa, Aston Martin DB7 facand acest lucru cu mult inainte ca marcile italiene anterior amintite sa vina pe piata cu un... SUV, respectiv o sportiva in doar zece cilindri.

Lansat pe vremea cand Ford inca detinea compania britanica, automobilul in cauza imprumuta numeroase componente de la modelele Jaguar. Platforma cu tractiune spate sau gama de motorizari, formata exclusiv din unitati aspirate de tip I6 si V12, erau doar cateva dintre multiplele exemple de dat.

Ce nu s-a stiut pana acum este ca acelasi Aston Martin DB7 - o masina de lux, cel putin in teorie, venea la pachet inclusiv cu un detaliu specific Mazda, marca aflata la randul ei in portofoliul Ford la momentul cu pricina. Este vorba despre manerul interior al usii, care avea ca sursa de provenienta... MX-5.

O adevarata dezamagire pentru persoanele care au platit aproape o avere pentru modelul companiei britanice, dar hey... si producatorii cu pretentii mai apeleaza uneori la reducerile de costuri pentru maximizarea profitului. Adu-ti aminte cand Lamborghini a pus pe Diablo faruri de Nissan 300ZX.

Aston Martin DB7 - Usi

Aston Martin DB7 - Usi

Aston Martin DB7 - Usi

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: FUNNY DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2018