Decizia care ii va scoate din minti pe clientii BMW. Versiunea vanduta europenilor va fi Made in China

Decizia care ii va scoate din minti pe clientii BMW. Versiunea vanduta europenilor va fi Made in China
  • Versiunea de serie a conceptului BMW iX3 va intra in productie in 2020
  • Asamblarea se va derula in orasul Shenyang din nord-estul Chinei
  • Exemplarele iesite pe portile fabricii vor fi exporate inclusiv in Europa
Distribuie pe Facebook

Asteptata in showroom-urile de pretutindeni incepand cu anul 2020, varianta de productie a conceptului BMW iX3 va fi mai intai construita in China si apoi vanduta pe piata din Europa.

Inaugurata la mijlocul acestei saptamani, cea mai recenta editie a Salonului Auto International de la Beijing a marcat o premiera absoluta: lansarea conceptului care anunta primul X3 cu propulsie alternativa din istoria companiei BMW.

Botezat simplu, dar sugestiv iX3, respectivul model al producatorului bavarez combina un motor electric de 270 CP si o baterie cu capacitatea de 70 kWh, rezultatul final constand intr-o autonomie totala de pana la 400 de kilometri.

Nu exista la momentul de fata niciun fel de informatie cu privire la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, oficialii din Munchen preferand sa se concentreze pe alte aspecte.

Unul dintre acestea ar fi legat de perioada de incarcare a bateriei despre care discutam anterior: 30 de minute pentru ca soferul sa poata parcurge 400 de kilometri, cu mentiunea ca BMW iX3 sa fie alimentat la o statie de 150-kW.

Dupa cum precizam si anterior, conceptul care prefigureaza versiunea complet electrica a concurentului bavarez pentru Audi Q5 si Mercedes GLC va intra in productie la inceputul urmatoarei decade, in cursul anului 2020.

Asamblarea se va derula in orasul Shenyang din nord-estul Chinei, urmand ca automobilele iesite pe portile fabricii sa fie exportate in lumea intreaga, inclusiv piata din Statele Unite ale Americii si chiar si pe... Batranul Continent.

In cazul in care informatiile obtinute de publicatia Automotive News se dovedesc a fi adevarate, atunci producatorul din Munchen ar calca pe urmele companiei suedeze Volo - care procedeaza similar cu sedanul S90.

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze BMW iX3 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Aprilie 2018