Detroit Electric SP:01: Noi imagini si detalii ies la iveala

Detroit Electric SP:01: Noi imagini si detalii ies la iveala
  • Americanii au publicat noi detalii cu privire la proiectul Detroit Electric SP:01
  • Propulsia este asigurata in continuare de un motor electric, cu 286 CP si 280 Nm
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 3.9 secunde, viteza maxima este de 250 km/h
Distribuie pe Facebook

Anuntat public in primavara anului trecut, proiectul Detroit Electric SP:01 se indreapta cu pasi repezi catre productia de serie. Primele exemplare ale supercarului american cu propulsie electrica vor ajunge pe strazi in 2015, impachetate frumos intr-o caroserie de tip fastback.

Dupa aproximativ 18 luni fara update-uri si / sau noutati majore, astazi putem anunta intr-un final ca proiectul SP:01 apartinand americanilor de la Detroit Electric se afla in continuare in carti.

Conform ultimului comunicat de presa publicat de oficialii companiei din Michigan, supercarul cu propulsie electrica bazat pe modelul Lotus Exige va ajunge la vanzare incepand cu anul 2015, atat in SUA, cat si pe Batranul Continent.

Preturile de achizitie reprezinta si la acest moment cel mai mare mister al proiectului Detroit Electric SP:01, fisa cu specificatii tehnice fiind in schimb aproape definitivata.

Altfel spus, supercarul cu propulsie electrica bazat pe modelul Lotus Exige vine la pachet impreuna cu un total de 286 cai putere si 280 Newton-Metri, cifre si numere arhisuficiente pentru un sprint 0 - 100 km/h in 3.9 secunde.

Detroit Electric SP:01 Coupe

Tot la fel de bine suna si valoarea din dreptul vitezei maxime - 250 km/h, proiectul Detroit Electric SP:01 impresionand, de asemenea, si prin autonomia de 288 kilometri.

Pentru cei interesati de dimensiuni, supercarul cu propulsie electrica bazat pe modelul Lotus Exige masoara 3.880 mm in lungime, 1.751 in latime si 1.117 mm in inaltime. Cat despre greutatea proprie, aceasta este de 1.175 de kilograme.

In ceea ce priveste aspectul vizual, proiectul Detroit Electric SP:01 aduce cateva modificari majore comparativ cu versiunea initiala, inlocuirea plafonului retractabil cu unul fix regasindu-se in varful listei cu schimbari notabile.

Mai mult de-atat, cele doua fotografii oficiale ce prezinta design-ul final scot in evidenta si un spoiler spate restilizat, supercarul cu propulsie electrica bazat pe modelul Lotus Exige alegandu-se si cu un eleron pentru capota motorului.

Informatiile cu privire la proiectul SP:01 apartinand americanilor de la Detroit Electric se opresc momentan aici, nu inainte insa de a anunta ca supercarul cu propulsie electrica bazat pe modelul Lotus Exige va fi construit in orasul Warwickshire din Marea Britanie.

Detroit Electric SP:01 Coupe

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 28 Octombrie 2014