Prima Dacie electrica din istorie. Cum arata pe alb masina de 44 CP

Prima Dacie electrica din istorie. Cum arata pe alb masina de 44 CP
  • Prima Dacie electrica din istorie
  • Cum arata pe alb masina de 44 CP
Distribuie pe Facebook

Versiunea de serie a conceptului Spring va fi disponibila la vanzare incepand cu primavara anului viitor, dupa cum precizam inclusiv anterior.

Dezvelita oficial in urma cu numai sapte zile, chiar in ultima parte a saptamanii trecute, prima Dacie electrica din istorie masoara doar 3.73 metri in lungime, pe cand latimea caroseriei, fara a lua in calcul oglinzile retrovizoare, nu depaseste 1.62 metri. Sub capota, in schimb, noua masina adopta un motor cu aproximativ 44 CP la datorie, alimentat de o baterie cu capacitatea de 26.8 kWh.

Valoarea din dreptul acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora reprezinta un mare mister, insa este de bine de stiut ca versiunea de serie a conceptului Spring are o viteza maxima limitata la 125 km/h, potrivit comunicatului oficial de presa dat publicitatii.

Dacia Spring pe alb

Prima Dacie electrica din istorie, a carei garda la sol si capacitate a portbagajului se ridica la 150 de milimetri, respectiv 300 de litri, mai ofera si o autonomie totala de pana la 225 de kilometri. Acum, daca vine vorba despre timpii de incarcare, mult anticipata masina necesita mai putin de 60 de minute in cazul alimentarii la o statie cu capacitatea de 30 kW, pentru un procentaj de 80%.

In ceea ce priveste pachetul vizual, versiunea de serie a conceptului Spring se remarca in special prin blocurile optice frontale inguste, insa nici grila cu aspect 3D, stopurile cu detalii stilizate sub forma litere Y sau luneta usor bombata nu vor trece neobservate.

Asa cum precizam si anterior, prima Dacie electrica din istorie va putea gazdui la interior cel mult patru persoane, pe care ii va intampina si in compania unui sistem de infotainment compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto. Cat despre pretul de pornire, acesta ramane inca necunoscut, cu mentiunea ca o serie de 100 de masini s-a vandut in Ungaria cu echivalentul a cate 17.754 de euro.

Dacia Spring pe alb

Dacia Spring pe alb

Dacia Spring pe alb

Dacia Spring pe alb

Dacia Spring pe alb

Sursa Foto: Netcarshow.com

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Dacia Spring pe alb
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2020