SlamStop, un soft close universal pentru orice masina

SlamStop, un soft close universal pentru orice masina
  • Marcile premium sunt dotate cu asa ceva inca din anii '90
  • Este o optiune care costa la masinile noi peste 1000 de Euro
  • Sistemul aftermarket este universal si poate fi montat usor
Distribuie pe Facebook

Nu demult va prezentam senzorii de presiune pentru anvelope FOBO, niste senzori universali. Acum va aratam sistemul SlamStop care transforma orice portiera auto intr-una care se inchide automat.

Cu siguranta ai vazut ce inseamna un sistem de tip Soft Close la masina. Este acel sistem care trage automat portierele lasate semi-deschise, tocmai ca pasagerii sa nu fie nevoiti sa tranteasca usile. Adica daca o usa ramane putin deschisa, acest sistem interesant trage si etanseizeaza portiera. Primele masini dotate cu asa ceva inca din fabrica sunt marcile premium, BMW, Mercedes si Audi, ce au pus pe modelele din segmentul business asa ceva inca din anii '90. In ziua de azi, tot aceste marci vand automobilele scumpe dotate cu asa ceva din fabrica.

Insa iata ca de acum, aceasta optiune exclusivista poate fi montata pe orice masina. Inclusiv pe Dacia Logan, asa cum poti vedea din filmul de mai jos. Este un sistem format din 4 mecanisme electrice ce se monteaza in fiecare portiera. Acesta, atunci cand simt incuietoarea de pe stalp, o trag astfel incat portiera sa fie inchisa la maximum.

SlamStop

SlamStop este un sistem universal care inlocuieste incuietoarea standard, fiind prins cu doar doua suruburi, iar cand simte ca usa nu este inchisa corespunzator, el o trage silentios si o aduce in pozitia inchisa. Nu stim daca aceleasi mecanisme functioneaza si pentru portbagaj, dar este posibil. Problema este ca s-ar putea ca rezistenta in timp a acestor noi blocaje sa fie mai slaba decat cele originale.

Conform producatorului, SlamStop costa intre 800 si 1000 de dolari, kitul intreg, si este deja disponibil in mai multe tari din Europa, Asia si Statele Unite. Se pare ca cei care il produc sunt niste ucrainiei, iar inventia lor a primit deja mai multe premii in cadrul expozitiilor auto din intreaga lume, inclusiv la SEMA, Las Vegas.

Distribuie pe Facebook
mai multe