Ce parere ai despre urmatoarea generatie de lanturi pentru rotile masinii tale?

Ce parere ai despre urmatoarea generatie de lanturi pentru rotile masinii tale?
E clar ca lanturile pentru roti, care sunt folosite pe timp de iarna, sunt de domeniul trecutului. Insa vrand-nevrand, trebuie sa la utilizam, pana cand aceste lanturi ale viitorului isi vor face aparitia si in Romania. E vorba de o inventie noua, adica niste lanturi speciale, care se monteaza doar pe suprafata de rulare a rotilor. Ce parere aia despre ele?
Distribuie pe Facebook

Cand ne gandim la o masina pregatita de iarna, automat ne ducem cu gandul la niste lanturi metalice, gata sa te scoata din bucluc. Fie ca e vorba de mers pe gheata, in zapada, sau pe soseaua acoperita de polei, lanturile sunt mereu utile si binevenite. Mai ales daca nu vrei sa ai probleme cu masina, si, mai nou, si cu autoritatile...

Nu ai folosit pana acum lanturi conventionale? Si asta pentru ca nu-ti plac, sau fac mult zgomot pe asfalt uscat, sunt greu de montat si de demontat? Nu ai pierdut nimic. Insa iata ca acum, cineva s-a gandit si la tine. Daca mergi pe drumuri acoperite de polei, gheata sau zapada, iar anvelopele tale de iarna nu fac fata, poti sa apelezi la niste lanturi inedite.

E vorba de lanturi universale, care se potrivesc la orice masina, la orice roata. Primesti un set complet compus din zale, elemente de legatura si chei speciale de prindere. Spre deosebire de lanturile conventionale, acestea se monteaza doar pe suprafata de rulare, intrand intr-unul din santurile din anvelopa. Dar pentru a vedea exact cum functioneaza si cum se monteaza, urmareste clipurile de mai jos.

Cat despre avantajele acestor noi lanturi, se pare ca nu fac zgomot, sunt mai usor de montat, poti fi lasate si pe asfalt uscat, franeaza mai bine rotile cu ele pe gheata si zapada, dar nu impiedica aderenta pe drum uscat. Acum mai este un lucru pe care nu-l stim: pretul. Cu siguranta este mai mare decat cel al lanturilor clasice, dar credem noi ca merita. Mai ales ca rotile tale nu vor mai arata caraghios, de parca ar fi incatusate. Iti plac?

Lanturi de masina 1

Lanturi de masina 2

Distribuie pe Facebook
mai multe