Fiat ar putea lansa pe piata un motor V8 turbodiesel

Fiat ar putea lansa pe piata un motor V8 turbodiesel
Dupa ce a lansat pe piata primul Maserati pe motorina din intreaga istorie a companiei din Modena - iar aici ne referim la noul Ghibli Diesel, Grupul Fiat se pregateste sa marcheze o noua premiera.
Distribuie pe Facebook

Motoarele turbodiesel cu opt cilindri in V au jucat mult timp un rol important in industria auto, insa noile reglementari cu privire la emisiile de dioxid de carbon au facut ca acestea sa dispara treptat de pe piata si sa fie inlocuite de unitati mult mai eficiente, dar cel putin la fel de puternice, cu numai sase cilindri in linie sau V. Drept urmare, la momentul actual, doar cativa constructori de automobile mai comercializeaza spre vanzare modele V8 diesel, insa aceasta situatie s-ar putea schimba curand.

Dupa ce a lansat pe piata primul Maserati pe motorina din intreaga istorie a companiei din Modena - iar aici ne referim la noul Ghibli Diesel, Grupul Fiat se pregateste sa marcheze o noua premiera. Altfel spus, daca este sa dam crezare unor zvonuri venite chiar dinspre puternicul consortiu italian, gama de motorizari oferita de Grupul Fiat s-ar putea imbogati cu un nou membru. Vorbim mai exact de un propulsor V8 turbodiesel de patru litri, capabil sa dezvolte undeva in jurul a 360 cai putere si 620 Newton-Metri.

Mai mult de-atat, desi nu este nimic oficial la acest moment, unitatea cu pricina ar putea inregistra un consum de carburant de numai 7.85 litri la 100 de kilometri, ceea ce reprezinta un plus de aproximativ 1.5 l per 100 km comparativ cu performantele inregistrate de noul V6 turbodiesel de trei litri si 275 cai putere ascuns in compartimentul motor al modelului Maserati Ghibli Diesel.

Informatiile se opresc momentan aici insa, in cazul in care va deveni realitate, noul propulsor V8 turbodiesel de patru litri si 360 cai putere este asteptat sa soseasca inainte de sfarsitul anului 2016, sub capota unuia sau mai multora dintre automobilele Maserati.

Distribuie pe Facebook
mai multe