Maserati Ghibli - Tot ce trebuie sa stii despre noul sedan italian

Maserati Ghibli - Tot ce trebuie sa stii despre noul sedan italian
Constructorul italian Maserati a profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Shanghai pentru a dezvalui in fata intregii planete cel de-al doilea sedan din gama sa de modele, ce readuce pe buzele tuturor legendara titulatura Ghibli.
Distribuie pe Facebook

Asa cum precizam si la inceputul acestei luni, atunci cand am luat contact pentru prima oara cu noul Ghibli, cel de-al doilea automobil cu patru usi din gama constructorului italian si totodata rivalul modelelor Audi A6, BMW Seria 5, Jaguar XF, respectiv Mercedes E-Class este primul Maserati din istorie echipat cu un propulsor diesel.

Maserati Ghibli

Vorbim mai exact de un V6 turbodiesel de trei litri, ce promite sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 275 cai putere si 600 Newton-Metri - cifre arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 6.3 secunde, performanta livrata in compania unui consum de carburant mai mic de sase litri la 100 de kilometri.

Maserati Ghibli

De asemenea, viitorii cumparatori vor mai avea la dispozitie si un V6 twin-turbo pe benzina, tot cu o capacitate cilindrica de trei litri, dar disponibil in doua versiuni de putere. Astfel, atunci cand se opteaza pentru versiunea de baza, putem vorbim de valori maxime precum 330 cai putere si 500 Newton-Metri, ce se traduc printr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 5.6 secunde, respectiv un consum de carburant de circa 9.6 litri la 100 kilometri.

Maserati Ghibli

Atunci cand se opteaza pentru varianta de top, situatia se schimba radical, acelasi propulsor V6 twin-turbo pe benzina, de trei litri, fiind capabil sa livreze nu mai putin de 410 cai putere si 550 Newton-Metri. Drept urmare, primii 100 km/h vor veni dupa fix cinci secunde (4.8 secunde atunci cand se opteaza pentru modelul echipat cu tractiune integrala), acul vitezometrului urmand a-si continua incursiunea pana la pragul celor 285 kilometri pe ora!

Maserati Ghibli

Important de mentionat, toate versiunile de motorizare vin la pachet impreuna cu o transmisie automata cu opt rapoarte, dar si cu diferential mecanic cu alunecare limitata. Mai mult de-atat, varianta de top Maserati Ghibli S se mai poate lauda si cu un sistem de franare de inalta performanta, accesorizat cu componente Brembo si discuri de 360 mm pe fata, respectiv 350 mm pe spate, dar si cu un sistem de tractiune integrala disponibil in mod optional.

Maserati Ghibli

Pe plan estetic, italienii de la Maserati au inzestrat noul Ghibli cu un design exterior atragator, ce emana eleganta si sportivitate in acelasi timp. De asemenea, cu acelasi mixt de eleganta si sportivitate ne intalnim si la nivelul interiorului, cel de-al doilea sedan al constructorului din Modena preluand numeroase influente - atat la interior, cat si la exterior, de la fratele sau mai mare, si anume modelul Quattroporte.

Maserati Ghibli

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Maserati Ghibli
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Aprilie 2013