Mazda pregateste un motor pe benzina fara bujii

Mazda pregateste un motor pe benzina fara bujii
  • Mazda pregateste un motor pe benzina fara bujii
  • A doua generatie a propulsorului SkyActiv-G va debuta in 2018
  • Primul model care va face uz de el va fi viitoarea Mazda3
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a anuntat ca pregateste cea de-a doua generatie a propulsorului SkyActiv-G. Benzinarul promite un consum de combustibil cu 30% mai mic decat predecesorul sau, si va debuta sub capota viitoarei Mazda3 in 2018.

Intr-o perioada in care majoritatea constructorilor de automobile investesc sume uriase in dezvoltarea propulsoarelor electrice sau hibride, japonezii de la Mazda pregatesc a doua generatie a unui motor cu ardere interna.

Mazda3

Mai exact, constructorul nipon de automobile a anuntat ca va lansa in 2018, noul propulsor SkyActiv-G, care intai de toate, promite un consum de combustibil cu 30% mai mic decat actuala generatie, dar si emisii mai reduse. Potrivit asiaticilor de la Nikkei, benzinarul va folosi "presiunea, si nu bujiile, pentru a aprinde combustibilul."

Mazda3

In schimb, acesta va beneficia de tehnologia HCCI (Homogenous Charge Compression Ignition). In termeni populari, va fi un motor pe benzina cu sistemul de aprindere caracteristic unui propulsor diesel. Asa cum spuneam mai sus, acesta va debuta in 2018, iar primul model care va face uz de el va fi viitoarea generatie a Mazdei3.

Mazda3

Estimarile facute de jurnalistii de la Nikkei arata ca noua Mazda3 va propune un consum de un litru de combustibil la 30 de kilometri, ceea ce inseamna aproximativ 3.3 litri/100 de km. Daca aceste calcule se vor adeveri, modelul japonezilor va deveni un rival important si probabil un lider in segmentul compact.

In acelasi timp, Mazda nu renunta la modelele prietenoase cu mediul, dupa ce anul trecut cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, mai multi oficiali ai brand-ului japonez confirmau lansarea unui model electric in 2019, si o noua masina plug-in hybrid in 2021.

Mazda3

Ambele vor fi produse in serie si reprezinta primele efecte ale parteneriatului incheiat in 2016 cu conationalii de la Toyota.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mazda3
mai multe