Prima masina din lume dotata cu faruri laser, la vanzare din toamna

Prima masina din lume dotata cu faruri laser, la vanzare din toamna
  • Noul BMW i8 va fi disponibil la vanzare din toamna acestui an
  • Supercarul bavarez va oferi, optional, un set de faruri laser
  • Propulsia este asigurata de un tren de rulare hibrid, de 362 CP
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Incepand cu toamna acestui an, iubitorii de tehnologie de ultima ora vor putea achizitiona primul automobil de serie oferit in compania unor faruri laser.

Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, noul BMW i8 se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a intra in istoria industriei auto ca una dintre cele mai inovatoare masini lansate vreodata.

Pentru inceput, supercarul bavarez se poate lauda cu o serie de performante deosebite, cei 362 cai putere si 570 Newton-Metri obtinuti din combinarea unei motorizari turbo in trei cilindri, cu o capacitate de 1.5 litri, si a unui motor electric contribuind din plin la venirea primilor 100 km/h in doar 4.4 secunde.

BMW i8 - Faruri Laser

Un alt punct forte al noului BMW i8 este reprezentat de constructia sa ultra-usoara, utilizarea aluminiului la nivelul sasiului, respectiv a fibrei de carbon la nivelul caroseriei pastrand greutatea sub pragul celor 1.500 de kilograme.

Asadar, bucurandu-se de prezenta unui sistem de rulare hibrid si impresionand atat cu greutatea sa scazuta, cat si prin coeficientul aerodinamic exemplar, de doar 0.26, supercarul bavarez are nevoie de numai 2.1 litri de benzina pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri.

BMW i8 - Faruri Laser

In cazul in care aceste argumente nu sunt insa indeajuns pentru a te convinge sa achizitionezi un exemplar al noului BMW i8, ei bine... atunci afla ca supercarul bavarez iti ofera posibilitatea de a te mandri ca detii prima masina de serie din lume echipata cu faruri laser.

In plus, pe langa faptul ca arata cool, aceasta tehnologie de ultima ora este atat mai performanta, cat si mai eficienta comparativ nu doar cu luminile clasice, de tip halogen sau xenon, ci si cu cele de tip LED.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW i8 - Faruri Laser
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2014