Prima editie a Cupei FRAS-Dunlop la karting

Prima editie a Cupei FRAS-Dunlop la karting
In perioada 2-4 iulie, circuitul AMCKART din Bucuresti (Tunari, Soseaua de Centura Bucuresti nr.5A) va gazdui prima editie a Cupei FRAS-Dunlop la karting. Organizarea acestei intreceri reconfirma angajamentul FRAS vizavi de practicantii acestei discipline.
Distribuie pe Facebook
Infiintata in 2005 de cluburile sportive reprezentative pentru automobilismul romanesc, cu scopul de a reveni pe scena sporturilor nationale importante, Federatia Romana de Automobilism Sportiv a patronat in ultimii ani Campionatele Nationale de Raliuri, Viteza in Coasta, Rally Sprint, Slalom Paralel, Rally Cross, Rally Raid, Offroad. In toata aceasta perioada, majoritatea cluburilor sportive din Romania s-au afiliat Federatiei si, in ciuda dificultatilor financiare intampinate in ultima perioada, interesul pentru organizarea etapelor competitionale a crescut simtitor comparativ cu anii anteriori.

Procesul de modernizare si reformare a administrarii sportului pe patru roti din Romania continua si in 2010, un an in care Federatia Romana de Automobilism Sportiv a decis sa inceapa un amplu proces de reformare a sistemului competitional si de revigorare a activitatii de karting din Romania, pornind de la premisa ca acest gen de sport automobilistic reprezinta principala rampa de lansare a tinerilor in lumea motorsportului. Prin organizarea sub patronajul sau a competitiilor de karting din Romania, inclusiv a etapelor din Campionatul National de Karting, FRAS vine in sprijinul eforturilor cluburilor implicate in aceasta activitate, cu convingerea ca in scurt timp va putea oferi si acestora, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte intreceri, o platforma profesionista de exprimare in plan sportiv.

Prima editie a Cupei FRAS-Dunlop la karting este al treilea eveniment organizat in 2010 de Hatters Motorsport, dupa Raliul Argesului si Muscel Racing Contest, competitii incluse in Campionatul National de Raliuri si Campionatul National de Viteza in Coasta. Organizatorul, impreuna cu FRAS si Dunlop, isi propun ca evenimentul programat in 2-4 iulie sa continue si demersurile eco si umanitare initiate cu prilejul celor deja amintite si, in egala masura, sa continue traditia surprizelor placute oferite concurentilor si spectatorilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 24 Iunie 2010