Adio M*IEPSD? Audi-ul cu numere personalizate cu dedicatie are interzis la circulatie in Romania?

Adio M*IEPSD? Audi-ul cu numere personalizate cu dedicatie are interzis la circulatie in Romania?
  • Numerele sunt preferentiale
  • Au costat 650 de Euro
  • Sunt valabile doar in Suedia
Distribuie pe Facebook

Il mai tineti minte pe cel mai apreciat si aplaudat roman din lume, care conducea un Audi cu dedicatie? Ei bine, Politia Rutiera, cel mai probabil la indicatiile ministrului de interne asmutit de seful partidului PSD, a facut o scrisoare catre autoritatile din Suedia pentru a afla legitimitatea placutei de inmatriculare M*IEPSD.

Cel mai iubit dintre soferi, conducatorul unui Audi cu numere personalizate de Suedia, a devenit celebru dupa protestul pe care a reusit sa-l faca legal, circuland cu placute pe care scria M*IEPSD. Aceste numere se pare ca sunt personalizate, pentru care soferul plateste o anumita suma de bani, si poate circula cu ele nestingherit. Cel putin asta au crezut politistii cand l-au oprit si au vazut documentele in regula, neputand sa-i faca nicio mustrare, nici macar amenda.

Ei bine, politistii insa au facut cercetari mai amanuntite si se pare ca numerele personalizate sunt valabile numai pe teritoriul Suediei. Mai precis, politistii rutieri au cerut explicatii de la omologii lor suedezi si au aflat ca automobilul cu pricina are numere definitive RSD059, iar numarul M*IEPSD este unul personalizat, obtinut contracost de la autoritati, dar valabil doar pe teritoriul Suediei. Adica soferul trebuie sa circule in afara statului in care este inmatriculat cu numerele definitive, nu cu cele preferentiale. Asta a sustinut Politia Romana, citata de unele publicatii de presa.

Insa Ambasada Suediei la Bucuresti a dezmintit aceste fapte: "Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”

In concluzie, soferul poate circula in voie cu M*IEPSD. Dar asta demonstreaza ceva: ca politistii romani nu prea stiu ce sa faca daca e cazul de masini straine, decat daca cer informatii de la autoritatile locale. Si mai demonstreaza si ca cineva s-a suparat destul de tare la vederea mesajului primit si a dat ordin sa se gaseasca nod in papura.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2018