Amenzi in functie de salariu, permis suspendat pe viata si taxa de intrat in centru - PRO sau CONTRA?

Amenzi in functie de salariu, permis suspendat pe viata si taxa de intrat in centru - PRO sau CONTRA?
Senatorii nostri cei harnici se pare ca au de lucru, nu gluma. Unul propune ca amenzile de circulatie sa fie mai mari, dar sa se plateasca in functie de salariul contravenientului. O aberatie curata, pentru ca incurajeaza evaziunea fiscala si discrimineaza soferii: cum adica, aia mai amarati au voie sa incalce legea mai des, ca primesc amenzi mai mici? O propunere buna vine pentru cei care provoaca accidente mortale din cauza alcoolului - supendarea permisului pe viata. Iar ultima "duma" vine de la Primaria Bucuresti: cine vrea prin centru, sa plateasca o taxa speciala. Esti de acord cu asa ceva?
Distribuie pe Facebook

Amenzi platite in functie de salariul fiecaruia

Senatorul PDL Iulian Urban (foto) propune ca amenzile de circulatie sa fie platite in functie de leafa contravenientului. Parlamentarul sustine ca valoarea punctului de amenda ar trebui sa fie de 10% din salariul minim brut pe economie pentru contravenientii cu venituri anuale sub 30.000 de lei. De asemenea, sa se sanctioneze cu 2% din venituri soferii care au incasat in anul anterior intre 30.000 si 300.000 de lei si 1% din venituri pentru cei care castiga peste 300.000 de lei pe an. Astfel, daca un angajat cu un salariu de 4.100 de lei (aproape 1.000 de euro) pe luna plateste acum o amenda de 120 de lei (sau 60 de lei in 48 de ore) pentru depasirea vitezei legale cu 10-20 km/h, in noua varianta ar achita aproape 1.000 de lei amenda, adica de 9 ori mai mult decat in prezent.

Sondaj

Vrei ca amenzile sa fie platite in functie de venituri?

Carnet suspendat pe viata
O alta propunere care ii va afecta pe soferi apartine deputatului independent Tudor Ciuhodaru (foto). El vrea ca tuturor conducatorilor auto care au consumat alcool la volan si care comit accidente soldate cu decesul victimei sa li se suspende permisul auto pe viata. Parlamentarul mai prevede in proiectul sau de lege ca permisul sa fie suspendat zece ani, in cazul celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice si care produc accidente rutiere.

Sondaj

Cei care provoaca accidente mortale din cauza consumului de alcool vor avea permisul suspendat pe viata. Esti de acord?

Taxa de acces in centrul Capitalei!

Obisnuiti sa traversati Capitala cu masina prin centru? Pregatiti-va sa scoateti bani din buzunar. Primaria Capitalei vrea sa-i taxeze pe soferii care circula pe bulevardele centrale ale orasului. Propunerea va fi discutata in sedinta de consiliu de astazi, cand se va decide si daca taxele pentru parcarile din centrul Capitalei vor fi mai mari fata de cele din alte zone.

Sondaj

Taxa de acces in centrul capitalei. Esti de acord?

Distribuie pe Facebook
mai multe