Goana dupa bani la buget continua: permisul de conducere suspendat daca amenzile nu sunt achitate in 30 de zile

Goana dupa bani la buget continua: permisul de conducere suspendat daca amenzile nu sunt achitate in 30 de zile
  • Alesii le pun gand rau celor care nu isi platesc amenzile
  • Permisul va fi suspendat daca nu platesti amenda in 30 de zile
  • Masura va inceta in momentul in care depui dovada de achitare
Distribuie pe Facebook

Alesii vor sa completeze din nou Codul Rutier cu un alineat conform caruia permisul de conducere va fi suspendat in cazul in care soferul nu plateste amenda in termen de cel mult 30 de zile.

Dupa ce au depus la Parlament un proiect de lege care le interzice politistilor rutieri sa mai stea la panda si sa circule cu masini de seriviciu neinscriptionate, alesii neamului au trecut acum la soferii care nu isi platesc amenzile.

Momentan, numeroase amenzi de circulatie raman neplatite si se prescriu dupa termenul legal de 5 ani, astfel ca bugetul de stat pierde o gramada de bani. Pentru a stopa acest fenomen, parlamentarii au pus la punct o propunere legislativa care, in cazul in care va fi adoptata, va obliga soferii sa achite la timp amenzile pe care le primesc.

Mai exact, acestia vor trebui sa plateasca in termen de maxim 30 de zile, altfel li se va suspenda permisul de conducere. In acest proiect se arata ca "Se va dispune suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere in cazul neachitarii in termen de 30 de zile a amenzilor privind circulatia pe drumurile publice."

Aceasta masura coercitiva va inceta in momentul in care soferul depune dovada de achitare a amenzii.

Initiatorii legii sustin ca aducerea de bani la bugetul de stat nu este singurul motiv pentru depunerea acestei propuneri legislative. Un alt motiv ar fi ca soferii care isi platesc la timp amenzile sunt discriminati, intrucat in prezent nu au niciun avantaj comparativ cu rau platnicii.

La fel ca si celalalt proiect de lege la care faceam referire mai sus, si acesta mai are drum lung de parcurs pana sa devina lege.

Distribuie pe Facebook
mai multe