Nu suna deloc rau: circulatia masinilor din Bucuresti interzisa in week-end. Cum ti se pare?

Nu suna deloc rau: circulatia masinilor din Bucuresti interzisa in week-end. Cum ti se pare?
  • Restrictia este pentru week-end
  • Amenzile pentru cei care conduc se ridica la 1000 de lei
  • TAXI-urile pot circula, conform proiectului
Distribuie pe Facebook

Acelasi consilier al Primariei Bucuresti care planuieste interzicerea masinilor vechi in capitala in anii urmatori, a mai venit cu o propunere. Sa fie interzisa complet circulatia automobilelor si vehiculelor in Bucuresti, pe timp de week-end. Nu este o gluma.

Foto: Playtech.ro

Lucian Iliescu, individul care a propus ca masinile cu norma de poluare mai veche de Euro 5 sa fie interzise la circulatia in Bucuresti, mai vine cu o idee. Consilierul PMP din cadrul Primariei Capitalei vrea sa interzica traficul automobilelor in oras in zilele de sambata si duminica, adica in week-end, in intervalul sambata ora 10:00 si duminica ora 16:00. Pentru a vedea cat de fezabila este aceasta idee, propune ca in week-endul 1-2 septembrie sa se faca o simulare in acest sens.

Proiectul spune ca doar salvarile, autospecialele de pompieri, masinile de politie si taxiurile vor avea voie sa circule prin Capitala. Dar si mijloacele de transport in comun sau autospecialele care indeplinesc sarcini publice, transporta alimente si cele care aprovizioneaza pietele, plus vehiculele care transporta persoane cu handicap.

Ideea lui Iliescu nu este rea la prima vedere. Insa este total lipsita de realitate. Scopul urmarit de consilierul PMP este acela de a scadea poluarea in oras. Dar domnia sa si-a ales gresit intervalul de a scadea poluarea, deoarece in week-end oricum numarul masinilor scade, problemele reale fiind in zilele de lucru, cand este o aglomeratie uriasa. Iar week-endul 1-2 septembrie este exact inainte de inceperea scolii, cand copiii si parintii fac multe cumparaturi.

Proiectul, in cazul putin probabil in care va intra in vigoare, prevede amenzi cuprinse intre 500 si 1000 de lei pentru cei care circula cu masina. In schimb, bicicletele si mersul pe jos sunt incurajate.

In loc sa propuna niste idei coerente si fezabile, politicienii pierd vremea fiind platiti din bani publici ca sa vina cu idei fanteziste. La sfarsit de saptamana lumea pleaca din oras, pleaca in vacante, pleaca la muzeu, in parc, la cumparaturi, la rude. Toate aceste lucruri sunt imposibil de interzis printr-o hotarare de acest gen. Fara sa mai punem la socoteala urgentele care te obliga sa mergi la spital.

Domnul Lucian Iliescu ar fi putut veni cu alte propuneri, mult mai bune, pentru scaderea traficului, daca tine dinadins sa se faca remarcat prin activitatea sa. Pana acum, propunerea lui de a interzice masinile vechi in Bucuresti a fost respinsa. Asa cum va fi si aceasta. Dar daca ar fi propus retrasarea liniilor de pe carosabil, care acum sunt penibile, o banda avand latimea a doua autoturisme, de parca numai Hummere si combine agricole circula in Bucuresti, ar fi fost un pas inainte. Pentru ca soferii ar circula ceva mai inghesuiti, dar s-ar face o banda in plus, traficul s-ar mai relaxa putin.

Domnul Iliescu ar fi fost mai apreciat daca ar fi propus marirea amenzilor pentru soferii care blocheaza prima banda de facut la dreapta pe verde intermitent in intersectii, banda care este absolut mereu blocata de masini parcate. Domnul Iliescu ar fi fost mult mai aplaudat daca ar fi venit cu o propunere de genul: Haideti sa-i chemam pe niste specialisti mai destepti ca noi, care sa ne sincronizeze semafoarele, astfel incat sa se circule mai bine si sa nu se mai faca blocaje. O circulatie mai fluenta inseamna poluare mai mica.

Dar nu. Lucian Iliescu e doar un alt exemplu de politician platit degeaba. Cam ca aceia care au propus ca radarele sa fie semnalizate din timp, astfel incat orice vitezoman sa stie cand sa puna frana ca sa nu ia amenda, ca la prosti.

Tu ce parere ai?

Distribuie pe Facebook
mai multe