Vanatoarea de masini parcate neregulamentar incepe din acest WEEKEND. Pe langa ridicare mai platesti si amenda

Vanatoarea de masini parcate neregulamentar incepe din acest WEEKEND. Pe langa ridicare mai platesti si amenda
  • Legea a fost promulgata de presedinte
  • Intra in vigoare din acest weekend
  • Amenda minima este de 290 de lei
Distribuie pe Facebook

Legea care le da dreptul autoritatilor sa ridice masinile parcate neregulamentar a fost promulgata de presedinte. Aceasta urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare incepand cu acest weekend.

Masinile parcate neregulamentar sunt o problema in toate orasele din tara dar parca nicaieri nu este mai grav decat in Bucuresti. Acest lucru se datoreaza in special lipsei locurilor de parcare suficiente asa ca oamenii isi lasa masinile pe unde apuca.

Cele lasate pe partea carosabila pot fi ridicate, potrivit reglementarilor Codului Rutier, dar legea nu spune nimic despre masinile lasate pe trotuare, in zonele pietonale sau pe spatii verzi. Pana acum.

O lege care sa indrepte acest lucru a trecut saptamanile trecute de Parlament iar acum a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis astfel ca, dupa publicarea in Monitorul Oficial, urmeaza sa intre in vigoare.

Cand? Fix in acest weekend. Asadar, de maine, autoritatile pot sa ridice - si chiar speram sa o faca - masinile parcate pe trotuar, pe spatiile verzi sau lasate in zonele pietonale.

Amenda minima pentru parcarile neregulamentare este de 290 de lei iar cea maxima de 725 de lei. Pe langa amenda, soferii vor fi nevoiti sa plateasca si taxa regulamentara care vine cu ridicarea masinii.

"De la inceputul anului si pana in prezent, la nivelul municipiului Bucuresti, au fost aplicate peste 15.000 de sanctiuni contraventionale pentru oprirea neregulamentara, respectiv peste 1900 de sanctiuni contraventionale pentru stationare neregulamentara," sustine Claudiu Costea, de la Brigada Rutiera Bucuresti.

Distribuie pe Facebook
mai multe