LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noua Skoda Superb

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noua Skoda Superb
Dupa luni intregi de asteptare, cea de-a treia generatie a modelului Skoda Superb este, intr-un final, disponibila la vanzare. Dar isi merita oare automobilul ceh de clasa medie pretul de 24.590 euro de la care porneste? Raspunsul la aceasta intrebare soseste odata cu randurile urmatoare.
Distribuie pe Facebook

Ingredientele unui succes de talie mondiala.

Skoda Superb - Galerie FotoSkoda Superb - Galerie Foto

Skoda Superb - Galerie Foto

Lansat pe piata in urma cu aproximativ un deceniu si jumatate, modelul Skoda Superb s-a vandut din 2001 si pana in prezent in ceva mai bine de 700.000 de exemplare.

Gama variata de motorizari, dotarile generoase si pretul corect (in raport cu oferta primita) se numara printre principalele atuuri ce au transformat modelul ceh de clasa medie intr-un succes de talie mondiala.

Atuuri pe care le intalnim inclusiv la generatia cu numarul trei, anuntata inca de la sfarsitul anului trecut, insa prezentata public abia in martie 2015, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Un pachet tehnic si tehnologic mai cuprinzator ca oricand.

Skoda Superb - Galerie Foto

Dupa cum ai aflat probabil deja, noua Skoda Superb este construita pe aceeasi arhitectura modulara MQB precum ultimul Volkswagen Passat, detaliu ce se traduce atat printr-un plus de 80 de milimetri la nivelul ampatamentului, cat si printr-un minus de (pana la) 75 de kilograme in dreptul greutatii.

O alta consecinta a adoptarii platformei mai sus precizate consta in reducerea consumului de carburant chiar si cu 30 de procente comparativ cu modelul anterior. Recordul absolut ii revine versiunii GreenLine, cu 3.7 litri la (fiecare) 100 de kilometri, dar despre acest subiect vom discuta ulterior.

Nu de alta, dar pentru moment tinem sa reamintim si cateva dintre echipamentele care promit sa faca din modelul ceh de clasa medie unul dintre cele mai sigure automobile din segmentul sau. Si nu numai.

Skoda Superb - Galerie FotoSkoda Superb - Galerie Foto

Pe scurt, avem urmatoarele: Front Assist cu functie City Emergency Brake, sistem Electronic Stability Control cu Multi-Collision Brake, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Assist, Blind Spot Detect cu functie Rear Traffic Alert sau Travel Assist cu Traffic Sign Recognition.

La fel de promitoare se anunta si lista dotarilor pentru un maximum de confort, viitorii clienti avand la dispozitie inclusiv un sistem de infotainment capabil sa ruleze anumite aplicatii de pe smartphone-ul soferului sau pasagerului sau o instalatie audio cu 12 difuzoare si putere maxima de 610.

O gama de motorizari formata exclusiv din propulsoare Euro 6.

Skoda Superb - Galerie FotoSkoda Superb - Galerie Foto

Skoda Superb - Galerie Foto

Degeaba poti opta insa pentru tot felul de tehnologii de ultima ora daca nu ai la dispozitie si o motorizare care sa iti satisfaca toate cerintele. Nu este, din fericire, si cazul noii Skoda Superb, cea de-a treia generatie a limuzinei din Mlada Boleslav intampinandu-si cumparatorii cu optiuni dintre cele mai variante.

Astfel, la marea batalie a propulsoarelor vor participa, pe langa versiunea GreenLine anterior mentionata, alte cinci unitati pe benzina si trei pe motorina, toate supraalimentate si compatibile cu normele de poluare Euro 6.

Printre acestea se numara si urmatoarele:

  • 1.4 TSI de 125 CP si 5.3 litri la 100 km;
  • 1.4 TSI ACT de 150 CP si 4.8 litri la 100 km;
  • 2.0 TSI de 220 CP si 6.2 litri la 100 km;
  • 1.6 TDI de 120 CP si 4.0 litri la 100 km;
  • 2.0 TDI de 150 CP si 4.0 litri la 100 km;
  • 2.0 TDI de 190 CP si 4.1 litri la 100 km.

In functie de alegerea finala, valorile maxime inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice vor fi livrate fie puntii fata, fie catre toate cele patru roti, fie prin intermediul unei cutii manuale, fie cu ajutorul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj.

De la rotunjimi la unghiuri si muchii ascutite.

Skoda Superb - Galerie FotoSkoda Superb - Galerie Foto

Skoda Superb - Galerie Foto

Spre deosebire de modelul anterior si asemeni ultimei Octavia, noua Skoda Superb prezinta un aspect exterior bogat in detalii angulare si proeminente, cu liniii si forme ce se inspira mai ales de la concept car-ul VisionC - prezentat in urma cu aproximativ 14 luni, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2014.

O tema similara a fost aleasa si atunci cand a venit vorba despre creionarea departamentului interior, modificarile estetice propuse de cea de-a treia generatie a automobilului ceh de clasa medie fiind insotite de un plus de spatiu pentru cap si picioare.

De un plus de spatiu ne lovim, de asemenea, si la nivelul portbagajului, acolo unde vechea valoare a crescut cu 30 de litri, pana la un record de 625 de litri. Inutil de precizat, viitorii pasageri vor avea la dispozitie inclusiv numeroase spate de depozitare, plus umbrele in usile fata.

Concluzia.

Skoda Superb - Galerie FotoSkoda Superb - Galerie Foto

Skoda Superb - Galerie Foto

Fie ca iti doresti un automobil bine dotat si extrem de spatios, fie ca vrei sa impresionezi prin eleganta si lux, noua Skoda Superb pare sa reprezinte alegerea ideala pentru tine.

Iar pretul de pornire de 24.590 euro - pret caracteristic pietei auto din Germania, nu face altceva decat sa complice viata rivalilor de la Ford, Mazda, Opel Renault, si chiar Volkswagen.

Asadar, acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat urmatoarea intrebare: Noua Skoda Superb - Like ori Dislike?

Sondaj

Noua Skoda Superb - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Mercedes GLE. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (90) Poze Skoda Superb - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2015