LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul SEAT Ibiza

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul SEAT Ibiza
Piata modelelor de clasa B trece in prezent printr-o perioada extrem de interesanta, tot mai multe subcompacte facand recentul schimbul de generatii.
Distribuie pe Facebook

Tonul a fost dat de Kia, marca sud-coreeana prezentand inca de la sfarsitul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Paris in perioada 1 - 16 octombrie 2016, o noua reiteratie a modelului Rio.

Au urmat apoi americanii de la Ford care, in loc sa isi vada ca toata lumea de pregatirile pentru Craciunul ce avea sa vina, au scos de pe te miri unde vesiunea 7.0 a celebrei si, totodata, indragitei Fiesta.

Cateva saptamani mai tarziu de la momentul respectiv, programul obisnuit ne-a fost intrerupt de aparitia subita a unui SEAT Ibiza proiectat de la zero, care insista ca rivalii sai au motive serioase sa se teama.

Si tindem sa ii dam oarecum dreptate, cea de-a cincea generatie a modelului spaniol de clasa subcompacta fiind inzestrata de la Mama Natura cu, probabil, cele mai senzuale forme din segment.

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

Desigur, cu mentiunea ca mai tot ce se vede cu ochiul liber a fost tras la indigo sau, tinand cont de vremurile pe care le traim, scanat si imprimat dupa design-ul exterior propus de ultimul Leon vandut de SEAT.

Presupunand ca acest detaliu nu te va opri din a lua un calcul si o Ibiza pe langa acele Clio si Polo la care te uiti, mergem mai departe si raportam o reintrepretare originala a departamentului interior.

O reinterpretare atat de originala incat SEAT nici nu a tinut cont ca mai toate modelele lansate in ultima perioada de timp, indiferent de clasa sau producator, au schimbat pozitia ecranului ce insoteste sistemul de infotainment.

Vestea buna este ca, desi nu s-a cocotat in varful consolei centrale pentru ca soferul sa-l vada si citeasca mai bine, display-ul anterior amintit a primit acum o diagonala de pana la opt inch.

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

Ramanem pentru o scurta perioada de timp la capitolul tehnologii disponibile si introducem in discutie incarcarea wireless pentru telefonul mobil sau instalatia audio de la Beats, cu sapte difuzoare si un amplificator de 300W.

Tot in sfera dotarilor pentru divertisment putem incadra si exista unei compatibilitati a sistemului de infotainment cu standardele Apple Car Play, Android Auto si, nu in ultimul rand, Mirror Link.

Clientii care pun punctul pe siguranta, in schimb, se vor bucura cel mai probabil sa aduca ca au de bifat faruri Full LED, camera pentru marsarier, dar si pilot automat adaptiv sau franare autonoma de urgenta.

Din punct de vedere tehnic, cea de-a cincea generatie a modelului spaniol de clasa subcompacta se lauda cu faptul ca este prima masina a Grupului Volkswagen care foloseste platforma MQB A0.

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

Asa se face ca pasagerii noului SEAT Ibiza vor avea la dispozitie mai mult spatiu ca oricand, atat la nivelul picioarelor, respectiv capului, cat si pentru bagajele care ii vor insoti in calatorii.

Cat despre modul in care se prezinta gama de motorizari, specificatiile exacte lipsesc din peisaj, comunicatul oficial de presa anuntand pentru moment doar capacitatile cilindrice si puterea maxima.

Intr-o alta ordine de idei, cea de-a cincea generatie a modelului spaniol de clasa subcompacta va oferi pentru inceput un 1.0 TSI de 95 sau 115 CP, dar si un 1.6 TDI cu 80, 95 ori 110 CP sub capota.

De livrarea valorilor cu pricina catre puntea fata se va ocupa, de la caz la caz, fie o manuala cu cinci sau sase rapoarte, fie o automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteza.

Concluzia

2017 Seat Ibiza

Referindu-ne exclusiv la felul in care se prezinta la exterior, noul SEAT Ibiza ocupa un loc fruntas in topul celor mai atragatoare optiuni pe care segmentul B le propune in anul 2017.

Pachetul estetic care defineste design-ul interior nu reuseste, din pacate, sa se ridice la acelasi nivel, insa spatiul generos si tehnologiile de ultima ora ar mai putea indulci amarul intalnit aici.

Despre gama de motorizari este inca tarziu sa tragem o concluzie, insa este bine de stiut ca aceasta va cuprinde ulterior si unitatea 1.5 TSI EVO de 150 CP de pe Volkswagen Golf Facelift.

Scurt si direct la subiect, cea de-a cincea generatie a modelului spaniol de clasa subcompacta se bucura la prima vedere de toate atuurile pentru a deveni un succes comercial.

Acum ramane de vazut daca noul SEAT Ibiza va fi ajutat si de pretul de achizitie ori acest detaliu ii va pune bete in roata in lupta cu rivalii sai directi de la Opel, Ford, Kia, Renault si VW. Tu ce crezi?

Sondaj

Noul SEAT Ibiza - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Ford Fiesta. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze 2017 Seat Ibiza
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2017