LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon
Dupa o cariera de aproximativ sapte ani, timp in care a atras de partea sa si a hatchback-urilor numerosi adepti, actualul Seat Leon este pe cale sa fie inlocuit cu o noua generatie. O generatie mai performanta, mai eficienta si mai avansata din aproape toate punctele de vedere. Exista insa si un oarecare "neajuns": aspectul stilistic, atat cel interior, cat si cel exterior.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit oficial la jumatatea lunii iulie si pregatit sa-si faca prima aparitie publica chiar la sfarsitul lunii curente, atunci cand Salonul Auto de la Paris isi va deschide larg portile, noul Seat Leon este primul automobil al constructorului spaniol ce se bucura de avantajele oferite de recent-lansata platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Intr-o alta ordine de idei, comparativ cu predecesorul sau, cea de-a treia generatie a popularului hatchback din Peninsula Iberica este cu pana la 90 de kilograme mai usoara, un detaliu ce a permis reducerea consumului de carburant cu pana la 22 de procente. De asemenea, tot comparativ cu vechiul model, noul Seat Leon este cu cinci milimetri mai scurt insa, oarecum paradoxal, masoara cu sase milimetri mai mult in ampatament.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Drept urmare, de aici rezulta ca designerii spanioli au modificat proportiile caroseriei, fapt ce a dus intr-o oarecare masura si la modificarea liniilor, respectiv formelor ce dau nastere aspectului exterior. Mai exact, principala noutate consta in adoptarea celui mai nou limbaj de design al constructorului spaniol, ce presupune inzestrarea caroseriei cu linii si forme dintre cele mai angulare. Totusi, spre disperarea companiei iberice, acest lucru ar putea fi nu tocmai pe placul fanilor modelului Seat Leon, care pana acum au fost obisnuiti cu un design fluent, lin si curgator.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

In plus, inca de pe-acum putem prevesti ca nici aspectul interior nu-si va gasi prea multi adepti, vinovat de-acest lucru urmand a se face designul adoptat la nivelul plansei de bord. Acum nu ne intelege insa gresit. Cea de-a treia generatie a hatchback-ului spaniol poate fi considerata un pas inainte comparativ cu generatia anterioara - atunci cand vine vorba de aspectul interior, insa nu suntem la fel de siguri ca l-am prefera in dauna primei generatii. Si fiindca tot am ajuns sa discutam aceasta chestiune, prima generatie a modelului Seat Leon pare sa ramana in continuare cea mai reusita din punct de vedere stilistic. Stii cum se zice insa: gusturile nu se discuta.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

In ceea ce priveste partea tehnica, noul Seat Leon poate fi considerat o surpriza extrem de placuta. Pentru inceput, hatchback-ul spaniol este primul automobil din segmentul sau ce poate fi echipat cu un set de blocuri optice Full LED. De asemenea, viitorii clienti pot opta si pentru numeroase sisteme de asistenta, care fie pot detecta oboseala celui aflat la volan si sugera sa ia o pauza de la condus, fie pot face corectii automate ale directiei pentru a preveni parasirea accidentala a benzii de circulatie.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Mai mult de atat, lista cu optiuni disponibile continua cu sistemul Media System Plus, compus dintr-un ecran tactil de 5.8 inci ce permite afisarea imaginilor grafice tridimensionale la inalta rezolutie. In plus, special pentru pasionatii de muzica, Seat poate echipa interiorul noului sau Leon cu un sistem audio de inalta fidelitate, dotat cu zece difuzoare si subwoofer performant.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Referitor la gama de motorizari, situatia se anunta mai verde ca niciodata, toate propulsoarele puse la dispozitie de constructorul spaniol beneficiind de supraalimentare si injectie directa. Drept urmare, asa cum precizam si la inceputul acestei dezbateri, cea de-a treia generatie a modelului iberic este cu pana la 22 de procente mai eficienta - comparativ cu predecesorul sau. Asta pe scurt. Pe lung, paleta de motorizari se prezinta in felul urmator:

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Disponibil inca de la lansare, motorul 1.6 TDI de 105 CP si 250 Nm promite in versiunea Ecomotive un consum de carburant de numai 3.8 litri la 100 km, respectiv emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 de grame per km. Acestuia i se alatura o unitate 2.0 TDI de 150 CP si 320 Nm la fel de eficienta, ce are nevoie de doar patru litri de motorina pentru a parcurge traditionala distanta de o suta de kilometri.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Incepand anul viitor, noul Seat Leon va beneficia si de serviciile unui 1.2 TSI, ce poate dezvolta fie 86, fie 105 cai putere. De asemenea, paleta de motoare pe benzina se va imbogati si cu un 1.4 TSI de 122 CP, in timp ce varful de gama va fi reprezentat de un 1.8 TSI de 180 cai putere. Pe "plan" diesel, cea de-a treia generatie a hatchback-ului spaniol se va alege cu inca un 1.6 TDI - de-aceasta data unul de numai 90 cai putere, in timp ce cireasa de pe tort va veni sub forma unui 2.0 TDI de 184 CP si 380 Nm. In plus, la fel de variata se anunta si lista cu transmisii disponibile, viitorii clienti avand de optat in functie de motorizare pentru o transmisie manuala cu cinci rapoarte, o transmisie manuala cu sase rapoarte sau o cutie DSG cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

Povestea noului Seat Leon nu se incheie insa aici. Conform constructorului iberic, cea de-a treia generatie a popularului sau automobil va fi lansata si in alte versiuni de caroserie, precum hatchback in trei usi sau break. Iar cu aceasta afirmatie gata facuta, a sosit momentul sa incheiem. Acum asteptam parerea ta: cum ti se pare noul Seat Leon si ce calificativ i-ai acorda.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Seat Leon

PS: In cazul in care nu te poti decide, probabil este necesar sa arunci o privire si asupra urmatorului filmulet:

Seat Leon - Promo Oficial


Asadar, acestea fiind spuse, avem: Noul Seat Leon - Like ori Dislike?

Sondaj

Noul Seat Leon - LIKE ori DISLIKE?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Audi R8. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Seat Leon - Galerie Foto
mai multe