BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete
Cu Seria 6 Gran Coupe, primul coupe cu 4 usi din istoria marcii, BMW extinde inca o data portofoliul de modele prin unul dintre cele mai elegante si exclusiviste modele pe care marca le-a creat vreodata. Noul Seria 6 Gran Coupe stabileste referinte noi in segment printr-o serie de tehnologii unice, de avangarda. Programat sa fie prezentat pe cele mai importante pietele din Europa, inclusiv Romania, la jumatatea anului viitor, noul model vine inca de la debut cu sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive, cele mai noi motorizari, dar si cu o serie extinsa de sisteme care imbunatatesc eficienta, asa cum este sistemul Auto Start-Stop, disponibil la toata gama de propulsoare. De asemenea, sunt oferite inca de la inceput si optiuni extinse de personalizare care includ o oferta bogata BMW Individual si pachetul M Sport. Pretul de pornire pentru Romania este de 67400 Euro fara TVA pentru modelul 640i Gran Coupe.
Distribuie pe Facebook
Combinatia unica intre placerea sportiva a condusului, designul elegant, ambianta exclusivista a interiorului, confortul calatoriei si caracterul practic, este marca noului BMW Seria 6 Gran Coupe. Cu o lungime de 5007 milimetri si un ampatament de 2968 milimetri, BMW Seria 6 Gran Coupe se remarca printr-un spatiu interior si o ergonomie deosebit de remarcabile. Spatiul generos este demonstrat si de un al treilea loc in spate intr-o configuratie 4+1 locuri si de volumul portbagajului de la 460 litri/ 1265 litri.
Noul model pastreaza caracteristicile de design ale gamei BMW Seria 6: capota deosebit de lunga, grila fata plonjata spre inainte, console scurte sau inaltimea redusa care contrasteaza cu latimea puternica a automobilului. Toate aceste elemente sunt potentate de o serie de caracteristici distinctive ale noului model, precum lungimea crescuta cu 213 mm, forma speciala a spoiler-ului fata sau a treia lampa de stop.
Interiorul exclusivist are conducatorul auto in prim plan, panoul de bord este asimetric si orientat usor catre sofer. Panourile usilor se intersecteaza perfect, oferind o conexiune armonioasa care incepe la panoul de instrumente si se incheie la portbagaj.
O serie de elemente tehnologice, precum farurile integrale LED, display-ul iDrive de tip flatscreen sau sistemul de sunet Bang & Olufsen intaresc forta designului noului model atat la interior, cat si la exterior.
Toate motoarele dispun de tehnologia BMW TwinPower Turbo: BMW 640i Gran Coupe (235kW/320 CP) - cu motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, turbocompresor twin-scroll, injectie directa si VALVETRONIC - si BMW 640d Gran Coupe (230 kW/313 CP) - cu turbocompresor variabil secvential si injectie directa common-rail - disponibile de la lansare. Gama este completata de "nava-amiral" BMW 650i Gran Coupe, echipata cu noul motor cu opt cilindri (330 kW/450 CP), doua turbocompresoare, injectie directa si VALVETRONIC.
Toate cele trei propulsoare sunt echipate standard cu transmisie sport automata cu opt trepte si comutator Driving Experience Control care include modul ECO PRO. Toate modelele dispun de o serie extinsa de functii care asigura o eficienta crescuta, precum sistemul Auto Start-Stop, recuperarea energiei la franare sau gestionarea inteligenta a echipamentelor auxiliare electrice.

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

Tehnologia sasiului, una de avangarda, include standard Electric Power Steering (servodirectie electrica) si Dynamic Damper Control (DDC / control dinamic al amortizoarelor), in timp ce Integral Active Steering (directie activa integral) si Adaptive Drive sunt disponibile optional. Sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive este disponibil inca de la lansare pentru BMW 650i Gran Coupe.
Constructia ultrausoara inteligenta preia elementele de la BMW Seria 6 Coupe si BMW Seria 6 Cabriolet: usi din aluminiu, cu geamuri laterale fara rama, capota din aluminiu, tehnologie a sasiului cu suspensii realizate in mare parte din aluminiu, panouri laterale fata din termoplastic, capota a portbagajului din fibra de sticla.
Gama fara egal de dotari BMW ConnectedDrive include BMW Parking Assistant (sistem de parcare laterala automata), avertizare in caz de coliziune cu functie de franare bazata pe camera video (in combinatie cu tempomat activ) si cea mai noua generatie BMW Head-Up Display. Lista de optiuni include sistem de sonorizare Bang & Olufsen High-End Surround, scaune Comfort si scaune sport, scaune active, ventilare a scaunelor, piele Exclusive Nappa, aplicatii ceramice, scaune spate incalzite si control multizonal automat al climei. Inca de la lansare sunt disponibile pachetul M Sport si elementele de personalizare BMW Individual, care vine in premiera cu o serie de culori si insertii din lemn noi.

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

Variante de motorizare:

BMW 650i Gran Coupe (BMW 650i xDrive Gran Coupe): motor V8 pe benzina, tehnologie BMW TwinPower Turbo cu doua turbocompresoare si injectie directa pe benzina High Precision, VALVETRONIC. Capacitate: 4.395 cmc, putere: 330 kW/450 CP pe un interval al turatiilor cuprins intre 5.500 si 6 000 rpm, cuplu maxim: 650 Nm pe un interval al turatiilor cuprins intre 2.000 si 4.500 rpm. Acceleratie ]0-100 km/h]: 4,6 secunde (4,5 secunde), viteza maxima: 250 km/h. Consum mediu de combustibil*: 8,6-8,8 (9,2-9,4) litri per 100 kilometri, emisii CO2*: 199-206 g/km (215-219 g/km), standard de emisii: EU5.
BMW 640i Gran Coupe: motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, tehnologie BMW TwinPower Turbo cu turbocompresor twin-scroll, injectie directa pe benzina High Precision si VALVETRONIC. Capacitate: 2.979 cmc, putere: 235 kW/320 CP pe un interval al turatiilor cuprins intre 5.800 si 6.000 rpm, cuplu maxim: 450 Nm pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.300 si 4.500 rpm. Acceleratie ]0-100 km/h]: 5,4 secunde, viteza maxima: 250 km/h. Consum mediu de combustibil*: 7,7-7,9 litri per 100 kilometri, emisii CO2*: 179-183 g/km, standard de emisii: EU5.
BMW 640d Gran Coupe: motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie, tehnologie BMW TwinPower Turbo cu turbocompresor in doua faze si injectie directa common-rail. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 230 kW/313 CP la 4.400 rpm, cuplu maxim: 630 Nm pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.500 si 2.500 rpm. Acceleratie ]0-100 km/h]: 5,4 secunde, viteza maxima: 250 km/h. Consum mediu de combustibil*: 5,5-5,7 litri per 100 kilometri, emisii CO2*: 146-149 g/km, standard de emisii: EU5.
* Date in conformitate cu ciclul de testare UE si in functie de dimensiunile pneurilor; BMW 650i Gran Coupe: date provizorii.
BMW EfficientDynamics la BMW Seria 6 Gran Coupe: inovatiile furnizeaza o placere a condusului cu caracter durabil.
* Toate motoarele dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo.
* Functia Auto Start-Stop disponibila si pentru motorul cu opt cilindri.
* Modul ECO PRO: eficienta optimizata la apasarea unui buton.
Toate versiunile modelului BMW Seria 6 Gran Coupe ofera un echilibru deosebit de bun intre performantele sportive si nivelul de consum, gratie utilizarii la scara larga a celor mai noi tehnologii BMW EfficientDynamics.
Toate modele din gama BMW Seria 6 Gran Coupe sunt propulsate de motoare BMW TwinPower Turbo. Detaliile tehnice ale pachetului TwinPower Turbo, care furnizeaza eficienta maxima si reactie optima a puterii, difera de la un automobil la altul. Acest pachet permite atat motoarelor pe benzina, cat si versiunilor diesel sa dezvolte un nivel de putere care, in mod normal, ar necesita o capacitate cilindrica mai mare, ceea ce s-ar traduce intr-o masa mai mare si un consum de combustibil superior. Toate motorizarile oferite depasesc, in premiera, bariera magica de 100 CP per litru.

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

Tehnologia BMW TwinPower Turbo: pentru fiecare motor, solutia ideala pentru un nivel mai ridicat al eficientei si al placerii condusului.
BMW 650i Gran Coupe prezinta cele mai recente rezultate al activitatii continue de dezvoltare pe care BMW a dus-o in domeniul propulsoarelor: cea mai recenta generatie a motorului V8 de 4,4 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acum, pachetul BMW TwinPower Turbo pentru V8 include doua turbocompresoare dispuse in deschiderea V dintre cele doua randuri de cilindri pentru un motor deosebit de compact, injectie directa pe benzina High Precision si gestiune variabila a supapelor VALVETRONIC. Controlul variabil, fara intreruperi, al supapelor de admisie mentine pierderea de putere la un nivel minim, astfel incat fiecare picatura de combustibil este utilizata cu o eficienta sporita. Comparativ cu precedentul motor, noul propulsor V8 dispune de o crestere a puterii de 10 procente, la 330 kW/450 CP, si de o marire a cuplului maxim cu 50 Nm, astfel ca noul maxim este de 650 Nm. In paralel cu imbunatatirea puterii si a reactiei, VALVETRONIC reduce semnificativ si consumul de combustibil si nivelul de emisii.
Motorul de 3,0 litri de la BMW 640i Gran Coupe dispune de turbocompresor twin-scroll, ceea ce inseamna ca gazele de evacuare din fiecare rand de trei cilindri sunt incarcate prin doua galerii separate in tubulatura de evacuare si in turbina. Acest motor dispune si de injectie High Precision si VALVETRONIC.
La modelul BMW 640d Gran Coupe, tehnologia BMW TwinPower Turbo pentru motorul diesel cu sase cilindri dispusi in linie dispune de turbocompresor variabil in doua faze - o versiune imbunatatita - si injectie directa common-rail modificata, cu piezoinjectoare care opereaza la presiune de pana la 2.000 bar.

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

Transmisie automata cu opt trepte si functie Auto Start-Stop.

O alta contributie importanta la sporirea eficientei este realizata de transmisia sport automata cu opt trepte, aflata in echiparea standard, care este caracterizata de designul inovator al angrenajului, masa redusa si eficienta interna ridicata. Patinarea minima a convertizorului de cuplu, pierderile reduse de frecare (din moment ce, in orice treapta, in acelasi timp nu sunt deschise simultan mai mult de doua ambreiaje), rapoartele mai mari ale treptelor superioare si logica transmisiei care favorizeaza operarea la turatii scazute contribuie la o reducere semnificativa a consumului.
Toate versiunile de motorizare - cu sase si cu opt cilindri - ale modelului BMW Seria 6 Gran Coupe dispun standard si de functia Auto Start-Stop, ceea ce previne rularea in gol prin oprirea automata a motorului atunci cand automobilul stationeaza temporar in trafic.
De asemenea, toate variantele de motorizare pot fi operate in modul ECO PRO, care este activat prin utilizarea comutatorului Driving Experience Control. Acesta modifica programul de gestiune a motorului, controlul acceleratiei si caracteristicile de schimbare ale transmisiei automate si sustine un stil de condus la turatii reduse pentru un consum optimizat. In plus, in acest mod, functiile operate electric - aerul conditionat, scaunele incalzite si oglinzile retrovizoare incalzite - sunt programate pentru eficientizarea consumului de energie.

BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete

Tot in echiparea standard se afla si Brake Energy Regeneration (Recuperarea energiei la franare), al carui sistem inteligent de gestiune a energiei asigura, pe cat se poate de mult, ca energia pentru sistemele electrice ale automobilului este generata numai la franare sau la utilizarea franei de motor. Alte masuri BMW EfficientDynamics includ gestionarea inteligenta a componentelor auxiliare, Electric Power Steering (servodirectie electrica), compresor al aerului conditionat ce poate fi dezactivat si control activ al flapsurilor de aer pentru rezistenta redusa. Totodata, constructia ultrausoara inteligenta reduce masa si astfel imbunatateste consumul de combusitibil si nivelul emisiilor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze BMW Seria 6 Gran Coupe - detalii complete
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Decembrie 2011