Cele mai importante premiere ale Salonului Auto de la Los Angeles 2013

Cele mai importante premiere ale Salonului Auto de la Los Angeles 2013
Desfasurata in perioada 22 noiembrie - 1 decembrie, editia din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles a pregatit numeroase surprize, primul crossover Porsche din istorie si ultimul Mercedes SLS AMG construit vreodata fiind capul de afis.
Distribuie pe Facebook

Iata insa, mai pe indelete, care sunt cele mai importante premiere de la Salonul Auto de la Los Angeles 2013, eveniment ce se desfasoara in perioada 23 noiembrie - 1 decembrie:

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: BMW Seria 4 Convertible

Dezvaluit in avanpremiera mondiala la mijlocul lunii trecute, noul BMW Seria 4 Convertible a sosit in Orasul Ingerilor pentru a marca debutul sau public. Inutil de precizat, formele sexy ale automobilului bavarez au atras toate privirile asupra sa, inlocuitorul modelului Seria 3 Convertible impresionand, de asemenea, si prin gama variata de motorizari pusa la dispozitia publicului.

O gama de motorizari care culmineaza culmineaza cu versiune 435i Convertible, ce se lauda cu urmatoarele detalii: propulsor turbo de trei litri, cu 306 cai putere si 400 Newton-Metri, acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5.6 secunde si viteza maxima limitata la 250 kilometri pe ora.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Cadillac Escalade

Poate ca modelul Cadillac Escalade nu se bucura de aceeasi popularitate in Europa precum in Statele Unite ale Americii, insa lansarea celei mai noi generatii a SUV-ului de peste Ocean poate reprezenta un punct de interes macar din punctul de vedere al evolutiei pe care o inregistreaza companiile auto de acolo.

De exemplu, desi este animat in continuare de un V8 aspirat de 6.2 litri, noul Cadillac Escalade se poate lauda acum cu prezenta unui sistem ce permite dezactivarea cilindrilor atunci cand puterea maxima de 420 CP nu este necesara. Cu toate acestea, punctul principal de atractie al SUV-ului american il reprezinta aspectul sau interior si, in special, materialele de o calitate superioara celei intalnite la generatia anterioara.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Honda FCEV Concept

Nu te lasa pacalit de titulatura sa de concept car sau de forma sa caracteristica unei navete spatiale. In ciuda acestor doua detalii, noua Honda FCEV Concept va fi disponibila la vanzare incepand cu 2015, initial in Japonia si in Statele Unite ale Americii, iar apoi pe piata auto din Europa.

Cei care vor opta pentru un astfel de automobil vor avea la dispozitie o putere maxima de peste 100 kW, in timp ce autonomia se situeaza undeva in jurul valorii de 482 kilometri. In plus, la fel de important de mentionat, o incarcare dureaza numai trei minute.

Spre deosebire de alte automobile electrice, conceptul Honda FCEV este alimentat cu pile de combustie pe baza de hidrogen.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Hyundai Tucson Fuel Cell

Un alt moment extrem de interesant si petrecut pe scena evenimentului Los Angeles Motor Show 2013 s-a derulat la standul celor de la Hyundai. Mai exact, sud-coreenii au profitat de editia din acest an a Salonului Auto din Orasul Ingerilor pentru a anunta disponibilitatea catre publicului larg a "experimentului" numit Tucson Fuel Cell.

Intr-o alta ordine de idei, cei interesati sa ia contact cu propulsia pe baza de pile de combustibil vor putea inchiria un exemplar Hyundai Tucson Fuel Cell pe o perioada de trei ani, in schimbul unui avans de 2.999 dolari, plus a unei sume lunare de 499 dolari per luna. Pe langa automobilul in sine, viitorii cumparatori vor mai fi rasplatiti de catre constructorul sud-coreean si cu alimentari cu hidrogen nu doar gratuite, ci si nelimitate.

Disponibila momentan doar pentru locuitorii din Statele Unite ale Americii, speram ca aceasta oferta isi va face aparitia in viitorul apropiat si pe Batranul Continent.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Jaguar F-Type

Tinand cont ca nu ne-ar surprinde mai deloc sa aflam ca esti adeptul modelelor sport, si nu al celor prietenoase cu mediul, tinem sa iti facem cunostinta si cu noul Jaguar F-Type Coupe.

La fel ca si in cazul versiunii Roadster, noul Jaguar F-Type Coupe iti trezeste la viata toate simturile multumita liniilor, respectiv formelor sale dintre cele mai incitante. Totusi, fiind vorba despre un model sport, nu putem sa ne abtinem din a sari direct la fisa cu specificatii tehnice. Dar nu la o oarecare fisa cu specificatii tehnice, ci la cea a variantei de top.

Astfel, odata servit in versiunea de inalta performanta R, noul Jaguar F-Type Coupe promite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4.2 secunde, ca mai apoi sa-si continue alergarea pana la pragul celor 300 de kilometri pe ora! Secretul acestei reusite? Un propulsor V8 supraalimentat de cinci litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 550 cai putere si 680 Newton-Metri!

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Mercedes GLA45 AMG Concept

Daca majoritatea automobilelor care urmau sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles 2013 se cunosteau inainte de startul evenimentului, nu acelasi lucru se poate spune si despre conceptul Mercedes GLA45 AMG.

Prototipul care anunta versiunea de inalta performanta a recent lansatului crossover din Stuttgart ascunde sub capota exact aceeasi unitate turbo de doi litri ce animeaza si recent lansatele modele A, respectiv, CLA45 AMG, viitorii cumparatori avand astfel la dispozitie aproximativ 360 cai putere si 450 Newton-Metri. Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici transmisia DCT cu sapte rapoarte sau sistemul de tractiune integrala 4Matic, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in mai putin de cinci secunde.

Cat despre aspectul estetic, noul Mercedes GLA45 AMG Concept se poate lauda cu numeroase artificii aerodinamice, respectiv detalii sinonime cu sportivitatea suprema, precum spoilere fata si spate agresiv stilizate sau aripi laterale proeminente si jante pe 21 inci.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Mercedes SLS AMG GT Final Edition

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, noul Mercedes SLS AMG GT Final Edition marcheaza sfarsitul erei glorioase a supercarului german. Doar 350 de exemplare din aceasta ultima editie vor fi construite, fiecare dintre acestea urmand a veni la pachet cu multiple accesorii realizate din fibra de carbon, capota motorului si eleronul fix proaspat montat la nivelul portbagajului fiind dintre cele mai reprezentative.

Noutatile se opresc insa aici, propulsia fiind asigurata si in cazul de fata de o motorizare aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de 6.3 litri, capabila sa livreze rotilor spate, prin intermediul unei transmisiie automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, circa 591 cai putere si 650 Newton-Metri - cifre arhisuficiente atat pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde, cat si pentru o viteza maxima limitata electronic la 320 de kilometri pe ora.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Mini Cooper

De pe lista cu cele mai importante premiere de la Salonul Auto de la Los Angeles 2013 nu putea lipsi nici cea mai noua generatie a modelului Mini Cooper, ce atrage atentia asupra sa nu atat prin aspectul exterior restilizat, cat prin dimensiunile care-au continuat sa ia proportii. Altfel spus, noul Mini Cooper este cu pana la 98 milimetri mai lung comparativ cu predecesorul sau, detaliu care se reflecta asupra ampatamentului printr-un plus de aproximativ 42 de milimetri.

Iar asta-i doar inceputul. Gama de motorizari a fost si ea revizuita complet, viitorii cumparatori avand acum la dispozitie o unitate cu numai trei cilindri si capacitate de 1.5 litri, disponibila atat intr-o versiune pe benzina cu 136 CP, cat si intr-o varianta pe motorina cu 116 CP. In ceea ce priveste modelul Mini Cooper S, punerea in miscare a acestuia se realizeaza acum cu ajutorul unui motor turbo de doi litri si aproximativ 192 cai putere.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Porsche Macan

Istoria recenta a germanilor de la Porsche ne-a rezervat numeroase noutati si surprize. Mai intai un SUV, apoi o limuzine si, in cele din urma, un crossover. Noul Porsche Macan, caci despre el este vorba, are la baza modelul Audi Q5 si masoara 4,699 metri in lungime, 1, 923 metri in latime, respectiv 1,624 metri in inaltime, fiind astfel cu aproximativ 146 milimetri mai scurt, cu 16 milimetri mai ingust, dar si cu 82 milimetri mai jos comparativ cu ultimul Cayenne, de la care preia numeroase influente stilistice - atat la nivel interior, cat si la nivel exterior.

Referitor la motorizari, primul crossover din istoria companiei de automobile din Stuttgart va fi disponibil inca de la momentul lansarii in compania a trei propulsoare diferite, dintre care doua pe benzina si unul pe motorina, ce ofera puteri cuprinse intre 258 si 400 CP, dupa cum am putut vedea si AICI.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Range Rover LWB

Dupa o absenta de aproximativ doua decenii, britanicii de la Land Rover readuc in prim plan "SUV-ul limuzina". Noul Range Rover LWB, caci el poate fi catalogat astfel, masoara un nici mai mult, nici mai putin de 5.2 metri in lungime. Drept urmare, ocupantii locurilor spate vor avea acum la dispozitie un plus de 140 de milimetri la nivelul picioarelor, un plus de confort rezultand si din inclinarea banchetei cu pana la 17 grade.

In plus, asa cum ii sta bine unui automobil de lux, SUV-ul limuzina al britanicilor de la Land Rover se mai poate lauda si cu un interior imbracat in piele si decorat cu lemn autentic. De asemenea, nu lipsesc din peisaj nici ingredientele extravagante, scaunele fata si spate reglabile in mod electric, cu functie de memorie si masaj, climatizarea pe patru zone, compartimentul refrigerator, lumina ambientala complet configurabila, respectiv consola centrala ce se intinde de-a lungul cockpitului, o consola care gazduieste si masute pentru ocupantii locurilor spate, fiind dintre cele mai evidente.

Salonul Auto de la Los Angeles 2013: Subaru WRX

Una dintre cele mai asteptate premiere mondiale ale Salonului Auto de la Los Angeles din acest an, cea mai noua generatie a modelului Subaru WRX a starnit infinite controverse cu aspectul sau exterior, fanii automobilului japonez sperand la linii si forme ceva mai agresive, precum cele ce dadeau savoare conceptului cu acelasi nume prezentat in cadrul New York International Auto Show 2013.

Daca la partea stilistica nu se poate spune ca exceleaza, noul Subaru WRX impresioneaza prin caracteristicile sale de ordin tehnic, ultima generatie a popularului sedan japonez adoptand un propulsor 2.0 turbo de 268 cai putere, o cutie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune integrala pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de sase secunde.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Salonul Auto de la Los Angeles 2013: BMW Seria 4 Convertible
mai multe