Hyundai i40 este disponibil in Romania

Hyundai i40 este disponibil in Romania
Importatorul Hyundai pe piata autohtona a anuntat ca, incepand din aceasta luna, in reteaua sa de comercianti este disponibil noul model i40, concurent pentru Opel Insignia, Ford Mondeo sau Volkswagen Passat.
Distribuie pe Facebook
Conceput in intregime la centrul de cercetare si dezvoltare Hyundai din Germania, noul i40 reprezinta un indicator al progresului realizat de marca in ultimii ani si are misiunea de a seta un nou nivel de calitate si confort in gama Hyundai. Modelul este disponibil atat in versiune sedan cat si wagon si beneficiaza de cea mai vasta garantie fara limita de kilometri disponibila in industrie: cinci ani, integrala si transmisibila. Serviciului de garantie i se alatura si cinci de ani asistenta rutiera, precum si cinci ani de verificari tehnice periodice gratuite.
Aspectul sportiv al modelului i40 nu are, conform producatorului, un impact negativ asupra nivelului de confort. Se remarca ampatamentul de 2,77 metri si cele mai generoase dimensiuni din clasa pentru cap (1.025mm), umeri (1.455mm), si picioare (1.170mm). Spatiul mentionat promite tuturor ocupantilor una dintre cele mai confortabile masini din segmentul D al pietei. Capacitatea de depozitare a noului i40 il situeaza la nivelul competitiei din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicata, si pana la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatata.
Noul i40 va fi disponibil cu o gama de trei motorizari Euro V: doua alimentate cu benzina si unul diesel - in doua versiuni de putere. Aceste motoare acopera o gama de putere de la 115 CP la 177 CP, oferind cuplu pe o plaja larga de turatii. Modelul este disponibil in ambele variante de transmisie - manuala si automata.
Lista dotarilor include sistemul inteligent de parcare si sistemul de mentinere a benzii de rulare, precum si sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth(r) cu recunoastere vocala si navigatie cu camera pentru mersul cu spatele. In ceea ce priveste confortul, i40 va fi disponibil cu frana de parcare electrica, scaune fata ventilate, scaune spate incalzite si rabatabile, precum si dotari noi pentru acest segment, precum sistem automat de dezaburire si volan incalzit. Optiuni avansate de iluminare, precum lumini de zi in standard cu faruri cu Xenon sau instrumente de bord afisate pe un ecran LCD, vor ajuta, in opinia constructorului, la pozitionarea lui i40 in fruntea segmentului D din Europa.
Modelul i40 foloseste cele mai noi tehnologii de siguranta activa si pasiva, menite sa asigure protectie maxima pentru pasageri. Caracteristicile de siguranta activa, care sunt oferite in standard in majoritatea tarilor, includ ESP (controlul electronic al stabilitatii), ABS (sistem de franare care previne blocarea rotilor), Hill Start Assist Control (sistem de asistenta la plecarea din panta), VSM (sistem de management al stabilitatii vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistenta la franare) si Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie in cazul franarii de urgenta). In ceea ce priveste siguranta pasiva, fiecare i40 european va fi dotat cu pana la noua airbag-uri - frontale, laterale si cortina, precum si cu airbag pentru genunchi, disponibil standard pentru toate variantele.

Directorul executiv al importatorului Hyundai din Romania, Dragos Magdalina considera ca "luand in calcul vanzarile de motoare diesel, care acopera 80% din totalul acestui segment in Romania, anticipam ca motorul diesel de 1,7 litri care dezvolta 136 CP, va fi cel mai popular propulsor pe piata locala, atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru clientii de flota. Ne vom concentra eforturile catre comercializarea preponderenta a acestei motorizari". De altfel, oferta actuala a dealerilor este compusa exclusiv din modele dotate cu acest propulsor, la preturi cuprinse intre 25.238 euro si 27.594 euro. Temporar este disponibila o oferta care implica preturi cumprise intre 23.998 euro si 26.354 euro. Restul motorizarilor vor intra pe piata, treptat, la inceputul anului viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2011