Informatiile au aparut in presa franceza. Ce s-ar putea intampla cu Renault Clio RS

Informatiile au aparut in presa franceza. Ce s-ar putea intampla cu Renault Clio RS
  • Noul Renault Clio RS ar putea primi sub capota un motor 1.8 turbo
  • Propulsorul a fost lansat anul trecut, pe modelul Alpine A110
  • Automobilul francez de segment B va oferi undeva in jurul a 225 CP
Distribuie pe Facebook

Daca zvonurile se adeveresc, ar fi pentru prima oara cand sportiva de segment B a producatorului din Hexagon ar fi disponibila intr-o asemenea configuratie.

In timp ce Ford a luat decizia de a monta un motor mai mic pe noul Fiesta ST, Renault ar putea urma exemplul Volkswagen si oferi viitorul Clio RS in compania unei motorizari de capacitate cilindrica superioara - comparativ cu oferta actuala.

Potrivit presei de specialitate din Franta, cea de-a patra generatie a sportivei de segment B din Hexagon ar putea ajunge in showroom-uri alaturi de un propulsor turbo de 1.8 litri, cu 0.2 litri mai mare decat unitatea pe benzina a modelului actual.

Discutam despre acelasi 1.8 turbo pe care compania Renault il ofera inclusiv sub capota proaspat (re)lansatului Megane RS si care a debutat oficial in primavara anului trecut, la Geneva, odata cu versiunea moderna a celebrului Alpine A110.

Revenind insa la cea de-a patra generatie a modelului Clio RS, informatiile obtinute de presa de specialitate din Franta sugereaza ca viitoarea sportiva de segment B din Hexagon nu va gazdui in compartimentul motor nici 280, nici 252 de cai putere.

Aparent, clientii automobilului care concureaza cu Ford Fiesta ST si Volkswagen Polo GTI vor fi nevoiti sa se multumeasca cu 225 CP, deloc rau daca luam totusi in calcul oferta rivalilor directi - care nu depaseste 200 CP in majoritatea cazurilor.

Si mai interesant este de vazut daca Renault se va incapatana si va comercializa cea de-a patra generatie a modelului Clio RS exclusiv intr-o varianta cu transmisia automata EDC sau va introduce de aceasta data si optiunea unei cutii manuale.

Cel mai probabil urmeaza alte cateva luni de asteptare pentru noi detalii cu privire la viitoarea sportiva de segment B din Hexagon, francezii avand mai intai de lansat modelul normal, destinat clientilor fara pretentii in materie de performanta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Aprilie 2018