Mazda confirma lansarea noului CX-8, un SUV de aproape 5 metri cu 7 locuri

Mazda confirma lansarea noului CX-8, un SUV de aproape 5 metri cu 7 locuri
  • Mazda confirma un nou SUV de mari dimensiuni
  • Acesta urmeaza sa fie denumit CX-8
  • Va putea gazdui pana la 7 pasageri
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile confirma oficial lansarea unui nou SUV. Acesta urmeaza sa fie botezat CX-8, va masura 4,9 metri lungime si va putea transporta pana la sapte pasageri.

Mazda simte ca gamei de modele oferite clientilor ii lipseste un nou SUV de mari dimensiuni, desi aceasta include modelul CX-9 inca din 2006. Potrivit celor mai recente informatii venite din Tara Soarelui Rasare, acesta va fi cunoscut drept CX-8 si va face parte dintr-o generatie complet noua de modele cu tractiune integrala.

Deocamdata stim ca va masura 4,9 metri lungime, 1,7 metri inaltime, si va avea un ampatament de 2930 de milimetri, mai mare decat al modelului amintit mai sus. Aceasta diferenta se va traduce in primul rand printr-un spatiu interior mai generos, dar si prin faptul ca va putea transporta pana la sapte pasageri.

Odata cu anuntarea acestuia, japonezii au publicat si o prima imagine care dezvaluie habitaclul. Observam o forma destul de ergonomica a scaunelor, cu suport pentru partile laterale, dar si ca Mazda va oferi deasemenea si o configuratie cu 2 scaune pe rand, unde bancheta mediana cu trei locuri va putea fi inlocuita cu doua scaune individuale.

Imagine teaser Mazda CX-8

Gama exacta de propulsoare urmeaza sa fie anuntata ulterior, insa stim momentan ca va fi compusa din motorizari SkyActiv, pe benzina si diesel, asociate unor transmisii cu aceeasi tehnologie. Pentru a mai indulci asteptarea, niponii au oferit o prima ipoteza cu o motorizare diesel de 2.2 litri, puterea urmand a fi transmisa prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase rapoarte.

Noua Mazda CX-8 va putea fi achizionata in ultimele luni ale lui 2017, si va fi disponibila initial numai in Japonia. In comunicatul de presa care anunta lansarea ei, oficialii japonezi nu au oferit detalii despre disponibilitatea sa pe piata din Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Aprilie 2017