Nemtii au dat de belea. Noul Volvo S60 arata perfect in primele imagini reale

Nemtii au dat de belea. Noul Volvo S60 arata perfect in primele imagini reale
  • Volvo a prezentat la mijlocul acestei saptamani un nou S60
  • Modelul in cauza imprumuta numeroase elemente de la seria 90
  • Clientii nu vor avea la dispozitie nici macar un singur diesel
Distribuie pe Facebook

Design-ul nu este insa singurul punct forte al modelului care concureaza cu Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class.

Volvo a prezentat la mijlocul acestei saptamani cea de-a treia generatie a modelului S60, automobil lansat pentru prima oara pe piata la inceputul anilor 2000. Proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class, sedanul de clasa medie al companiei suedeze iese acum in evidenta printr-un design inspirat de seria 90.

Nu doar liniile si formele caroseriei, respectiv cabinei au insa ca sursa de inspiratie trio-ul format din S90, V90 si XC90, ci si gama de motorizari formata exclusiv din unitati supraalimentate cu patru cilindri si capacitatea de doi litri. Cu principala mentiune ca noul Volvo S60 nu ofera niciunul dintre propulsoarele turbodiesel regasite sub capota modelelor anterior mentionate.

Ce este drept, concurentul germanilor Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class mizeaza pe doua versiuni hibride, clientii avand de ales intre un T6 Twin Engine de 340 CP si un T8 Twin Engine cu pana la 415 CP sub capota, dupa cum se intampla in cazul variantei Polestar. Aparent, toate motoarele disponibile lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt trepte de viteza.

Tot la nivel tehnologic, cea mai recenta generatie a modelului Volvo S60 anunta posibilitatea bifarii sistemului Pilot Assist, care ii permite sedanului suedez de clasa medie sa accelereze, franeze si chiar sa vireze de unul singur pe drumurile cu marcaje vizibile, pana la viteze de 130 km/h. Nu lipsesc din meniu nici farurile LED, ceasurile digitale sau display-ul tactil de tip tableta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (161) Poze Noul Volvo S60
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2018