Noua Dacie de 5000 de Euro este de fapt Renault Kwid, nicidecum Kayou

Noua Dacie de 5000 de Euro este de fapt Renault Kwid, nicidecum Kayou
  • Motorul initial este unul TCe de 75 cp
  • Masina poate fi echipata cu sistemul MediaNAV
  • Pretul maxim poate ajunge si la 8000 de dolari cu optionale
Distribuie pe Facebook

Chiar daca unele zvonuri spuneau ca urmeaza sa se lanseze o Dacie mai ieftina decat Loganul, se pare ca francezii s-au sucit. Ei tocmai au lansat un Renault numit Kwid, un nume total diferit de Kayou, anticipat gresit. Masina este destinata pietei din India si costa echivalentul a 4700 de dolari, pret de pornire.

Noul Renault Kwid 2015 este o masina din clasa mica cu un aspect de crossover si tocmai a fost lansat in India. Chiar daca majoritatea se astepta ca masina vanduta in tarile asiatice sa se numeasca Dacia Kayou, planurile s-au mai schimbat si varianta finala poarta sigla producatorului francez. Nu este clar daca in viitorul apropiat masina va avea si logo-ul Dacia, dar pentru moment, cea mai ieftina masina din grupul Dacia-Renault e considerata frantuzeasca.

Masina are o lungime de 3,68 metri si o latime de 1,58 metri, fiind dimensiuni apropiate de cele mai mici modele de oras, precum Kia Picanto sau Hyundai Getz. La exterior se vad clar elemente inspirate din designul masinilor romanesti, inclusiv Duster, dar si unele forme de la Sandero sau Renault Captur. In ceea ce priveste interiorul, pentru varianta cea mai ieftina de 4700 de dolari, clientul nu primeste mare lucru, adica nici aer conditionat. Dar echiparea de top care incepe de la 6275 de dolari va fi echipata cu AC manual si chiar cu celebrul sistem MediaNAV cu ecran tactil si functie GPS.

Renault Kwid

Despre ce se ascunde sub capota micului Kwid, se presupune ca va fi echipat cu un motor nou produs in India, 0.8 TCe cu o putere de aproximativ 75 cp, cuplat la o cutie manuala cu 5 rapoarte. Probabil, va fi disponibil in scurt timp si un nou motor de 1.0 litri aspirat, pentru ca pretul sa scada si mai mult... Dar chiar daca este cea mai ieftina masina cu design modern de pe piata, exista o singura problema: siguranta rutiera.

Fara indoiala, Renault Kwid nu va trece cu brio testele de siguranta Euro NCAP, motiv pentru care nu avem convingerea ca masina va fi comercializata si in Europa. Dar totusi ar putea avea sigla Dacia pentru pietele din estul mijlociu, Rusia si Asia. Momentan, nu ne ramane decat sa admiram viitoarea masina preferata de indieni, care arata bine si este la pret de... scuter.

Renault KwidRenault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid

Renault Kwid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Renault Kwid
mai multe