Noul Mercedes GLE Coupe pare doar o gluma proasta, insa e cat se poate de real

Noul Mercedes GLE Coupe pare doar o gluma proasta, insa e cat se poate de real
  • Mercedes prezinta oficial noul model GLE Coupe
  • SAC-ul german ofera un design similar BMW-ului X6
  • Gama de motorizari include pentru moment doar trei optiuni
Distribuie pe Facebook

Dupa ani si ani in care a condus de unul singur segmentul SUV-urilor Coupe, infiintat odata cu aparitia sa, bavarezul BMW X6 are parte intr-un final de ceva competitie pe masura.

Asteptat sa-si faca prima aparitie publica in cadrul Salonului Auto International Nord-American 2015, eveniment ce se desfasoara la Detroit in perioada 12 - 25 ianuarie, noul Mercedes GLE Coupe ne demonstreaza inca o data, asta daca mai era cumva nevoie, ca ideea imperecherii unui SUV cu un model Coupe este extrem de proasta. Cel putin din punct de vedere vizual.

Mercedes GLE CoupeMercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Lasand insa in urma exteriorul, care nu reprezinta nimic mai mult decat o simpla si nereusita amestecatura de GLA-Class, Concept Coupe SUV si S-Class Coupe, interiorul reuseste sa mai stearga oarecum din controversele create de liniile si formele caroseriei, inclusiv ecranul destinat sistemului de infotainment fiind mai bine integrat de-aceasta data la nivelul panoului de bord.

In ceea ce priveste paleta de motorizari disponibila, rivalul producatorului de automobile din Stuttgart pentru bavarezul BMW X6 promite un total de trei unitati supraalimentate cu sase cilindri in V, clientii Mercedes avand de ales pentru inceput intre un GLE 350 d 4MATIC de 258 CP, un GLE 400 4MATIC cu 333 CP si, nu in ultimul rand, GLE 450 AMG ce se lauda cu 367 CP.

Cea din urma versiune marcheaza totodata si mult anticipatul debut al noii game AMG Sport, proiectata pentru a concura impotriva modelelor Audi S si BMW M Performance. Drept urmare, faptul ca meniul standard include in cazul de fata si un pachet aerodinamic agresiv stilizat, jante din aliaj supradimensionate sau volan in trei spite si pedale din otel inoxidabil nu ar trebui sa reprezinte chiar o surpriza majora.

Pentru cei care prefera AMG-ul autentic, o varianta GLE 63 lipseste momentan din meniu, insa suntem mai mult ca siguri ca germanii de la Mercedes nu vor lasa fara rival ultimul BMW X6 M. Astfel, intrebarea nu este daca, ci cand va fi livrat un astfel de model. Si, bineinteles, cati cai putere va avea in aceasta situatie motorul V8 bi-turbo de 5.5 litri.

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Mercedes GLE Coupe
mai multe