Noul Opel Meriva Facelift, dezvaluit oficial

Noul Opel Meriva Facelift, dezvaluit oficial
  • Opel dezvaluie versiunea imbunatatita a modelului Meriva
  • Monovolumul se bucura de modificari tehnice si estetice
  • Gama de motorizari include acum si un 1.6 CDTI de 136 CP
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a lui Meriva, monovolumul compact al celor de la Opel, a fost prezentat astazi de compania germana. Schimbarile nu sunt numai de design, Meriva primind si un nou motor diesel de 1.6 litri. Vanzarile incep luna viitoare, iar masina va ajunge la primii sai clienti in ianuarie.

Versiunea imbunatatita a modelului Opel Meriva are parte de o fata cu totul noua, incepand cu grila radiatorului flancata de cele doua faruri in forma de "ochi de vultur" si terminand cu detaliile mai subtile, precum accentele de crom care incadreaza luminile de ceata de la nivelul barei. Optional, monovolumul compact dispune de lumini si stopuri inzestrate cu tehnologia LED, dar si de jante din aliaj de 18 inchi. Totodata, rivalui lui Ford C-Max pastreaza acelasi sistem de deschidere a usilor spate, sistem ce permite, spune Opel, un spatiu de deschidere pentru pasageri cu 20% mai mare.

Opel Meriva FaceliftOpel Meriva Facelift

Interiorul noii generatii Meriva este, in mare, acelasi ca la modelul pe care il inlocuieste, cu exceptia catorva insertii de crom adaugate. Nu este uitata nici tehnologia, sistemul IntelliLink cu comanda vocala si un display de 7 inchi facand parte din echiparea versiunii imbunatatite. In plus, interiorul mai beneficiaza si de Bluetooth, respectiv camera video pentru marsarier.

Cea mai importanta modificare o reprezinta insa motorizarea. Mai precis, noul motor 1.6 CDTI (136 cai putere), care inlocuieste vechiul propulsor de 1.7 litri si 130 cai putere. In plus, noul motor este si mai rapid cu aproape o secunda decat precedentul, avand nevoie de 9.1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 de km/h. Propulsorul Euro 6, lansat de curand si pe modelul Zafira Tourer, ii asigura lui Meriva un consum mixt de 4.4 litri/100 de km si emisii de CO2 de 116 g/km.

Opel Meriva FaceliftOpel Meriva Facelift

Celelalte propulsoare pe benzina vin de la modelul anterior si includ motorul 1.4 litri non-turbo de 100 de cai putere, dar si doua versiuni turbo de 120 si 140 de cai putere. Preturile noului Opel Meriva vor fi anuntate mai tarziu in aceasta luna, atunci cand vor fi deschise si comenzile.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Opel Meriva Facelift
mai multe