Noul SEAT Leon Cupra 290 are 290 CP, face suta in 5.7 secunde

Noul SEAT Leon Cupra 290 are 290 CP, face suta in 5.7 secunde
  • SEAT prezinta oficial noul Leon Cupra 290
  • Hot-hatch-ul spaniol ascunde sub capota un 2.0 turbo de 290 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza doar 5.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Oficialii SEAT vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a completa gama Leon cu o noua versiune de top. Despre ce este insa vorba mai exact, ramane sa descoperim chiar din randurile urmatoare.

Chiar daca la prima vedere ai putea fi tentat sa afirmi ca exista lucruri mult mai importante de facut, respectiv locuri mult mai interesante de vazut, adevarul este ca standul SEAT se anunta una dintre principalele atractii ale Salonului Auto de la Frankfurt.

Mai ales daca te numeri printre cei care au dezvoltat de-a lungul timpului o slabiciune pentru segmentul destinat hot-hatch-urilor, producatorul spaniol de masini urmand prezenta cu ocazia evenimentului ce se desfasoara in perioada 19 - 27 septembrie o noua versiune a modelului Leon Cupra.

Acompaniata de indicativul 290, varianta in cauza adopta in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri si 290 de cai putere, capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 5.8 secunde atunci cand este servita alaturi de transmisia manuala oferita in standard.

Opteaza pentru cutia DSG disponibila in mod optional, iar timpul necesar realizarii sprintului 0 - 100 km/h coboara pana la 5.7 secunde. In ambele cazuri, viteza maxima este limitata la 250 de kilometri pe ora, pe cand consumul mediu de carburant variaza intre 6.6 si 6.7 litri la 100 km.

Din punct de vedere estetic, noul Leon Cupra 290 ne intampina cu aceleasi linii si forme incitante ce insotesc inclusiv versiunile inferioare (de echipare) ale hot-hatch-ului spaniol, singura diferenta majora constand in prizele frontale de aer crescute ca dimensiuni.

In ceea ce priveste departamentul interior, volanul in trei spite, scaunele sport imbracate in Alcantara, dar si pedalierul din aluminiu vor face deliciul viitoriilor proprietari, cei mai pretentiosi avand la dispozitie si padele pentru cutia DSG, tapiterie din piele sau scaune de tip scoica.

Pretul de achizitie al super-compactei SEAT ramane pentru moment un mister, comunicatul oficial de presa anuntand in schimb ca lista cu dotari standard gazduieste urmatoarele echipamente: blocuri optice full, respectiv partial LED, jante din aliaj pe 19 inch, suspensie ajustabila, frane de inalta performanta, dar si lumini ambientale sau sistem de infotainment cu ecran tactil de 6.5 inch.

SEAT Leon Cupra 290

SEAT Leon Cupra 290

SEAT Leon Cupra 290

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze SEAT Leon Cupra 290
mai multe