Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy
Cei de la publicatia L'Argus din Franta au reusit sa obtina un model Dacia Lodgy si sa faca primul drive-test. Nu e chiar un drive-test, fiind de fapt o evaluare statica... Mai mult, acestia l-au comparat cu confratele francez Renault Kangoo. Care sa fie oare mai bun dintre ei?
Distribuie pe Facebook
Dacia Lodgy se anunta a fi o masina revolutionara care va marca industria auto prin competitivitate, functionalitate si mai ales prin pret. Comparatia cu Logan nu putea fi evitata asa ca francezii de la L'Argus spun despre Lodgy ca va "misca" piata auto pe segmentul monovolumelor asa cum a facut-o Loganul in clasa compactelor.

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Jurnalistii de la L'Argus au evaluat interiorul, dotarile si functionalitatea monovolumului Lodgy.
Francezii recomanda ca versiune entry-level pentru Dacia Lodgy, varianta 1.5 dCi, 90 cai putere, Laureate, care costa in Franta 14.900 euro, 5 locuri si 15.400, 7 locuri, iar in Romania este disponibila in 5 locuri la un pret de 12.600 euro si 13.100 euro pentru varianta cu 7 locuri.

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Fata de varianta "prea spartana" de 1,6 litri si 80 cai putere, dieselul de 1,5 litri are dotari mai geneeroase: aer conditionat cu reglaj manual, bancheta spate fractionabila, limitator de viteza, un interior in doua culori, mai prietenos decat cel gri al variantei de baza. Astfel, versiunea Laureate 1,5 dCi 90 este cu 5.000 euro mai ieftina decat varianta similara de la Renault Kangoo - Expression.

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Avantaje

- Pret: Chiar si in varianta recomandata de jurnalistii francezi, cre are un pret de 15.000 euro, Lodgy este mai ieftin cu 5.000 euro fata de Renault Kangoo;

- Functionalitate: Lodgy este o masina practica, cu un habitaclu mare si spatii de depozitare suficiente. Atat la varianta cu 5 locuri cat si la cea cu 7 locuri, Lodgy ofera un spatiu generos, atat pentru pasageri cat si pentru bagaje;
- Finisajele sunt mai bune decat la toate modelele Dacia, consola de bord are un design placut;
- Un plus la tehnologie: Lodgy beneficiaza de un sistem audio cu Bluetooth, MP3, USB, consola centrala cu touchscreen si sistem de navigatie

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Dezavantaje

- Varianta de baza are o motorizare slaba si un consum destul de ridicat. De asemenea, are foarte putine dotari, interiorul este prea "spartan", iar materialele si culorile sunt neatragatoare. Prea multa austeritate, spun francezii.
- Modularitatea este o alta problema. Bancheta spate este dintr-o singura bucata, scaunele sunt fixe, iar sistemul de manipulare al scaunelor solicita la maximum rabdarea celor care aleg un Lodgy. Al treilea rand de scaune are un sistem de prindere in doua suruburi direct in podea si este nevoie de doua persoane pentru a-l scoate din masina.

Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Primul drive-test realizat cu Dacia Lodgy
mai multe