Primul hot-hatch cu tractiune fata din istoria BMW vine sa fure clientii de Golf GTI si Focus ST. GALERIE FOTO COMPLETA

Primul hot-hatch cu tractiune fata din istoria BMW vine sa fure clientii de Golf GTI si Focus ST. GALERIE FOTO COMPLETA
  • Un hot-hatch cu tractiune fata de la BMW?
  • Nu este niciun fel de gluma sau exagerare!
Distribuie pe Facebook

Un hot-hatch cu tractiune fata de la BMW? Nu este niciun fel de gluma sau exagerare!

Anuntat oficial cu mai bine de 12 luni in urma, chiar la sfarsitul primaverii anului 2019, primul BMW Seria 1 cu tractiune fata din lume este pe cale sa primeasca o noua versiune de performanta. Proiectata pentru a concura impotriva unor nume precum Volkswagen Golf GTI sau Ford Focus ST, varianta programata sa ajunga in showroom-uri chiar saptamanile viitoare gazduieste in compartimentul motor un benzinar 2.0 turbo.

Meniul specific hot-hatch-ului ce va fi comercializat sub denumirea de 128ti, la un pret momentan necunoscut, continua cu o transmisie automata in opt rapoarte, care livreaza exclusiv rotilor de pe puntea fata, inclusiv printr-un diferential Torsen, o putere de 265 de cai.

BMW 128ti

BMW 128ti

Un al doilea mare mister al primului hot-hatch cu tractiune fata din istoria BMW il reprezinta valoarea din dreptul cuplului maxim, comunicatul de presa dat astazi publicitatii vorbind, in schimb, despre o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in aproximativ 6.1 secunde. De cealalta parte, viteza de top lipseste din peisaj, insa stim ca... consumul mediu de carburant va varia intre 6.1 si 6.4 litri de benzina la 100 de kilometri.

Din punct de vedere estetic, noua versiune de performanta 128ti pare sa imparta numeroase elemente cu varianta M135i xDrive, inclusiv design-ul spoilerului fata si configuratia cu doua tobe de esapament intalnita la nivelul difuzorului de aer care insoteste spoilerul spate.

La interior, departe de privirile curiosilor, primul hot-hatch cu tractiune fata din istoria BMW este asteptat sa ofere si instrumente de bord cu aspect regandit, volan multifunctional in trei spite si scaune fata cu suport lateral marit. Meniul cu pricina ar putea fi completat cu o tapiterie speciala si diferite ornamente specifice, plus o intreaga lista cu dotari standard - ce lipsesc, de obicei, din echiparea configuratiilor accesibile, entry-level.

BMW 128ti

BMW 128ti

BMW 128ti

BMW 128ti

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze BMW 128ti
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Septembrie 2020