Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Opel lanseaza noua generatie Astra

Salonul Auto de la Frankfurt 2015: Opel lanseaza noua generatie Astra
  • Noul motor EcoTec va avea 150 cp si 250 Nm cuplu
  • Opel Astra 2016 a fost prezenta si in Romania
  • Pretul incepe de la 17.960 de Euro
Distribuie pe Facebook

Opel a facut publice imagini cu noua generatie de Astra de luni bune, ba chiar masina a putut fi admirata in realitate la Bucuresti. Insa debutul oficial va fi facut in septembrie la Frankfurt, acolo unde Opel vine cu noua generatie K.

Opel Astra K 2016 debuteaza la Frankfurt Motor Show 2015 cu o multime de noutati. Principala este referitoare la greutatea scazuta, cu pana la 200 de kilograme mai mica decat a fostului model. In plus, masina va fi cu 50 de milimetri mai scurta decat generatia anterioara, iar ampatamentul scurtat si el cu 20 de milimetri. Cat despre spatiu, asa cum e normal, acesta va fi mai generos, mai ales pentru pasagerii care ocupa bancheta din spate, iar coeficientul aerodinamic vi fi unul imbunatatit.

Desi la exterior noul model nu transmite o transformare radicala, e clar ca avea de-a face cu linii noi si mai indrazneste. La fel ca si generatia noua de Corsa, si acest Astra a primit identitatea vizuala pe care Opel a prezentat-o cu ocazia lansarii conceptului Monza. Faruri cu LED IntelliLux Matrix, jante mari din aliaj, plafon panoramic si cateva elemente aerodinamice definesc exteriorul noii generatii de Astra.

Motorizarile nu sunt toate o noutate, dar este evident ca sunt mai eficiente si mai fiabile, toate respectand norma de poluare Euro 6. Motorul de 1.0 litri pe benzina cu 3 pistoane care produce 105 cp este o noutate, la fel si motorul pe motorina 1.6 CDTI de 95 cp, un motor diesel ce isi propune sa aiba cel mai mic nivel de emisii CO2 din segment. In plus, mai este disponibil si un motoru nou pe benzina de 1.4 litri EcoTec care produce 150 cp si 250 Nm cuplu, mai mult decat vechiul motor 1.4 Turbo.

Noul Opel Astra este singura noutate cu care cei de la Opel se prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt 2015, insa in standul nemtilor vor mai fi prezente si alte modele care sunt acum pe piata. Mai multe detalii despre Opel Astra 2016 gasiti in articolul dedicat.

Opel Astra 2016 poate fi comandata si in Romania de la 17.960 de Euro.

Sursa: www.opel.com

Distribuie pe Facebook
mai multe