Skoda lanseaza cel mai ieftin SUV COUPE din prezent. S-ar vinde ca painea calda si in Europa

Skoda lanseaza cel mai ieftin SUV COUPE din prezent. S-ar vinde ca painea calda si in Europa
  • Skoda lanseaza noul Kodiaq GT
  • Este disponibil exclusiv pe piata din China
  • Este primul SUV Coupe din istoria Skoda
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a lansat oficial primul SUV Coupe din istoria sa. Botezat Kodiaq GT, acesta este disponibil numai pe piata din China iar clientii pot opta doar pentru motoare pe benzina.

Vanzarile Skoda "au explodat" in ultimii ani si oricat ar suna de ciudat, dat fiind ca este un constructor european detinut de un gigant european, Batranul Continent nu este cea mai mare piata de desfacere a producatorului ceh. Acest titlu ii revine Chinei.

Numai anul trecut, 325.000 de vehicule Skoda au luat drumul tarii asiatice. Asta in contextul in care brand-ul din Mlada Boleslav a livrat peste 1.2 milioane de masini la nivel global in aceeasi perioada.

Skoda Kodiaq GT

Tocmai de aceea publicul chinez primeste acum un nou model cu sigla Skoda. Este vorba despre Kodiaq GT, un SUV Coupe care preia mai multe elemente de design de la modelul Kodiaq. Spre exemplu, partea frontala este identica cu cea a fratelui mai mare. Dar avem si cateva detalii specifice, precum plafonul plonjat, stopurile agresive sau zona dorsala revizuita.

Tot in spate se poate observa ca numele marcii este inscriptionat in locul clasicului logo, un element vizual pe care il vom intalni si in cazul noului hathcback Scala.

Skoda Kodiaq GT

Revenind insa la primul SUV coupe din istoria Skoda, acesta propune la interior mai multe materiale noi si accesorii restilizate, dar si un instrumentar de bord digital, care a debutat odata cu modelul Karoq si a fost preluat mai apoi si de la altele modele din gama.

Skoda Kodiaq GT poate fi comandat in China numai alaturi de motoare pe benzina, sau mai bine spus alaturi de un propulsor de 2.0 litri, disponibil in doua variante de putere: cu 168 sau cu 220 de cai. Indiferent de alegerea facuta, cutia automata cu sapte trepte si sistemul de tractiune integrala sunt oferite inca din standard.

Printre sistemele de asistenta din oferta regasim Blind Spot Detect, Front Assist sau Adaptive Cruise Control cu functie Stop&Go.

Skoda Kodiaq GT

"Skoda Kodiaq GT reprezinta o borna importanta din strategia pregatita pentru piata din China. suntem increzatori ca proaspatul SUV coupe este capabil sa atraga o serie de clienti noi si sa ofere experiente placute", a declarat Ralf Hanschen, presedintele Skoda China.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Octombrie 2018