Stirea bomba care arunca in aer industria auto: Noul concurent al lui BMW Seria 3...

Stirea bomba care arunca in aer industria auto: Noul concurent al lui BMW Seria 3...
  • Lexus lucreaza la o noua generatie a modelului IS
  • Automobilul japonez ar putea primi inclusiv motorizare BMW B58
  • Debutul oficial este anticipat pentru anul 2021
Distribuie pe Facebook

... ar putea primi sub capota chiar motorul lui BMW Seria 3, potrivit mai multor informatii neoficiale aparute in presa japoneza.

Lansata pe piata in urma cu mai bine de jumatate de decada, in cadrul Salonului Auto International Nord-American de la inceputul anului 2013, cea de-a treia generatie a modelului Lexus IS se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei sale.

Si cu toate ca SUV-urile reprezinta astazi grosul vanzarilor, compania japoneza nu are de gand sa renunte la sedanul care lupta pentru suprematia segmentului mediu premium impotriva unor nume precum BMW Seria 3, de exemplu.

Ba chiar mai mult decat atat, o noua generatie a modelului Lexus IS se afla deja in lucru, ultimele informatii neoficiale sugerand ca automobilul respectiv ar putea ajunge pe strazile din lumea intreaga inainte de sfarsitului anului 2021.

Aceasta nu este insa nici pe departe cea mai interesanta stire cu privire la viitorul sedan de clasa medie si origine japoneza, titlul cu pricina revenindu-i zvonului potrivit carora clientii vor putea opta inclusiv pentru un motor de BMW Seria 3.

Potrivit presei din Tara Soarelui Rasare, cea de-a patra generatie a modelului Lexus IS va fi disponibila la vanzare si alaturi de motorizarea B58 cu sase cilindri in linie si pana la 382 CP sub capota, care propulseaza primul M340i din istorie.

De altfel, unitatea in cauza a fost montata deja pe un automobil din portofoliul companiei Toyota: noua Supra, evident, care vine la pachet cu o putere maxima de 335 CP, suficienta pentru a-i asigura un 0 - 96 km/h in doar 4.1 secunde.

Exceptand motorul de BMW M340i, viitorul sedan de clasa medie si origine japoneza mai este asteptat in showroom-uri si intr-o versiune 2.0 turbo, sub forma unei variante 2.4 turbo, dar si impreuna cu un sistem de propulsie hibrid.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2019