Subaru WRX STI: Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie

Subaru WRX STI: Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie
  • Noul Subaru WRX STI a fost prezentat oficial la Detroit
  • Modelul ascunde sub capota un 2.5 turbo de 305 cai putere
  • Performantele nu au fost anuntate pana la acest moment
Distribuie pe Facebook

Asa cum au promis, japonezii de la Subaru au profitat de editia din acest an a Salonului Auto de la Detroit pentru a prezenta in fata intregii lumi cea mai noua generatie a modelului Subaru WRX STI. Automobilul ascunde sub capota un propulsor turbo de 2.5 litri si se bucura de un aspect exterior pe masura performantelor.

Desfasurat zilele acestea la Detroit, Salonul Auto International Nord-American a pregatit tuturor celor prezenti la fata locului numeroase surprize in materie de modele de serie si concept car-uri, printre acestea numarandu-se si ultima generatie a legendarului Subaru WRX STI. Asa cum era de asteptat, noul model de inalta performanta al japonezilor se remarca atat prin aspectul sau... diferit, cat si prin performantele sale.

Asadar, acestea fiind spuse, iata care sunt cele mai importante caracteristici ale noului Subaru WRX STI:

  • Motorizare

Subaru WRX STIAsemeni predecesorului sau, noul Subaru WRX STI ascunde sub capota un 2.5 turbo.

Asemeni predecesorului sau, cea mai noua generatie a modelului Subaru WRX STI se bucura de prezenta sub capota a unui propulsor turbo de 2.5 litri. Conform companiei japoneze, motorizarea ofera o putere de pana la 305 CP la 6.000 rotatii per minut, in timp ce cuplul maxim este de 393 Newton-Metri la 4.000 rotatii per minut.

Important de precizat, automobilul nipon de inalta performanta este disponibil in continuate, exclusiv, in compania unei transmisii manuale cu sase rapoarte. Din pacate, performantele noului WRX STI nu au fost anuntate pana la acest moment de oficialii Subaru, insa nu ar fi de mirare ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in mai putin de sase secunde.

Subaru WRX STI0 - 100 km/h in mai putin de sase secunde. Acestea sunt previziunile noastre cu privire la performantele modelului japonez.

  • Tren de rulare

La fel ca si modelele anterioare, cea mai noua generatie a modelului Subaru WRX STI pune puterea la pamant prin intermediul tuturor celor patru roti, sistemul de tractiune integrala S-AWD (Symmetrical All-Wheel Drive) fiind prezent si de-aceasta data la datorie. Pe langa aceasta tehnologie insa, automobilul japonez de inalta performanta mai "ascunde" sub caroserie si sistemele de control al dinamicii (VDC) sau al diferentialului central (DCCD) , la toate acestea adaugandu-se si functia Torque Vectoring Control prezenta la datorie pentru a reduce din caracterul subvirator.

  • Aspect vizual

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, noul Subaru WRX STI are la baza versiunea de echipare WRX, acest detaliu fiind scos in evidenta si de asemenarile dintre cele doua automobile la nivel de design exterior: ambele se bucura de spoilere fata si spate agresiv stilizate, de o priza de aer supradimensionata la nivel de capota motor, dar si de extensii proeminente pentru aripile laterale.

Subaru WRX STIEleronul de dimensiuni generoase raspunde si de-aceasta data prezent! Dar acesta nu este singurul detaliu remarcabil de la exterior...

Subaru WRX STISubaru WRX STISubaru WRX STISubaru WRX STI

Totusi, spre deosebire de versiunea WRX si in stilul sau caracteristic, noul Subaru WRX STI mai impresioneaza si prin eleronul de dimensiuni mai mult decat generoase atasat portbagajului, in timp ce jantele masoara 18 inci si vin la pachet cu un design in cinci spite duble.

La nivel de interior, accentele de fibra de carbon de la nivelul plansei de bord, insertiile de rosu omniprezente, volanul in trei spite si scaunele fata sport joaca rolul de atractii principale.

Subaru WRX STIVolan in trei spite, scaune cu suport lateral si insertii de fibra de carbon. Pachetul complet, pe scurt.

Subaru WRX STISubaru WRX STISubaru WRX STI

  • Subaru WRX STI Launch Edition

Cea mai noua generatie a modelului Subaru WRX STI va fi disponibila inca de la lansarea sa si intr-o editie limitata. Botezata sugestiv WRX STI Launch Edition, versiunea speciala iese in evidenta in special prin combinatia exterioara clasica de caroserie albastra si jante aurii. Construit intr-o editie limitata la numai 1.000 de exemplare, automobilul in cauza mai ofera si accente interioare de albastru, short shifter, plus pornire la apasarea unui buton.

Subaru WRX STIAsa arata noul Subaru WRX STI Launch Edition.

Asadar, daca tot am aflat cum arata si cu ce se poate lauda noul Subaru WRX STI, propunem sa aruncam o privire si asupra proceselor de testare la care a fost supusa ultima generatie a modelului japonez de inalta performanta inainte de a deveni realitate.

Noul Subaru WRX STI - Promo Oficial

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Subaru WRX STI
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Ianuarie 2014