Urmatorul Nissan GT-R ar putea oferi peste 800 de cai putere

Urmatorul Nissan GT-R ar putea oferi peste 800 de cai putere
  • Noul Nissan GT-R va oferi o propulsie hibrid
  • Puterea maxima va depasi pragul celor 800 CP
  • Viteza maxima va fi de 340 de kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Conform unei reviste auto din Japonia, urmatoarea versiune a supercarului Nissan GT-R va fi echipata cu un sistem de propulsie hibrid, capabil sa livreze celui aflat la volan ceva mai mult de 800 de cai putere.

Nu mai reprezinta deja nici un secret pentru nimeni. Multumita fisei sale cu specificatii tehnice, ce include printre altele si un propulsor V6 twin-turbo de 550 cai putere, o transmisie automata cu dublu ambreiaj, un sistem de tractiune integrala sau o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 2.7 secunde, actualul Nissan GT-R candideaza cu mari sanse la titlul de cea mai performanta masina a planetei.

Daca mai punem insa la socoteala si faptul ca pretul sau de achizitie se situeaza sub pragul celor 100.000 de euro, ei bine... concluziile sunt cat se poate de clare: fie ca ne place sau nu, supercarul japonez este de departe automobilul care ofera cel mai bun raport performanta / pret din intreaga lume. Si cu toate acestea, inginerii Nissan cauta in continuare diverse solutii pentru imbunatatirea modelului GT-R.

Despre ce este insa vorba, mai exact? Pai, conform unei reviste cu specific auto din Tara Soarelui Rasare, versiunea 2016 a supercarului japonez va fi livrata la pachet impreuna cu un sistem de propulsie hibrid, capabil sa livreze celui aflat la volan un total de peste 800 de cai putere. Intrand si mai mult in detalii, se pare ca noul Nissan GT-R va ascunde sub capota o unitate V6 twin-turbo de 3.8 litri modificata pentru a produce 580 CP, la care se va mai adauga si un motor electric care va functiona similar KERS-ului din Formula 1 si va oferi alti 250 CP.

Iar asta nu e tot. Aceeasi sursa mai anunta si ca multumita noilor valori maxime, versiunea 2016 a supercarului japonez va avea nevoie de doar 2.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce ecuatia 0 - 402 metri va fi rezolvata dupa numai zece secunde. Viteza maxima se va invarti in jurul pragului celor 340 de kilometri pe ora, informatiile disponibile la acest moment incheindu-se cu detaliile referitoare la pret: intre 120 si 150 de mii de dolari.

Nissan GT-R 2016

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Martie 2014