Afla marile secrete ale viitoarelor Audi S8, S7, S6 si RS6!

Afla marile secrete ale viitoarelor Audi S8, S7, S6 si RS6!
Multumita germanilor de la Auto Bild, viitoarele modele de performanta Audi S8, S7, S6 si RS6 nu mai au nici un secret fata de noi. Cel putin in ceea ce priveste partea tehnica.
Distribuie pe Facebook

Incepand cu nava amiral, Audi S8, aflam ca viitorii clienti vor fi serviti cu un motor V8 twin-turbo, cu o capacitate cilindri de 4.0 litri, ce urmeaza a se regasi si sub capota unor modele ale britanicilor de la Bentley. In cazul super-limuzinei germane insa, motorizarea va dezvolta fix 500 de cai putere - cu 50 CP mai mult fata de V10-le aflat sub capota generatiei precendente. In ciuda cresterii de putere, consumul va scadea cu aproximativ 20 de procente, multumita in special supraalimentarii si a unei cutii automate in opt trepte. Asa cum era de asteptat, sistemul de tractiune integrala quattro nu va lipsi din meniu. Viitorul Audi S8 va debuta oficial in toamna acestui an, la Frankfurt Motor Show 2011.

Mai departe, colegii germani de la Auto Bild ne asigura ca atat noul S6, cat si viitorul S7 vor fi dezvaluite in premiera mondiala in luna noiembrie, la Los Angeles Auto Show. Ambele modele se vor bucura de prezenta aceluiasi V8 de 4.0 litri, insa ramane neclar sub ce forma va veni acesta - aspirat, turbo sau twin-turbo. Un lucru este insa cert. Noul Audi S6 se va bucura de 440 CP, in timp ce viitorul S7 va beneficia de ceva mai multa putere - 470 CP, mai exact.

Ultimul, dar nu cel din urma, este Audi RS6. Urmatoarea generatie a super-masinii din Ingolstadt va sosi abia in cursul anului 2012 si va apela la serviciile aceluiasi motor in opt cilindri, de 4.0 litri. Totusi, de aceasta data, este cat se poate de clar ca unitatea V8 va fi ajutata de doua turbine uriase, puterea maxima urcand astfel pana la nu mai putin de 580 cai putere - un plus de 20 CP in comparatie cu recent-dezvaluitul BMW M5.


Asadar, acestea fiind spuse, se pare ca Audi pregateste un impact urias in segmentul modelelor de performanta!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Iunie 2011