Americanii socheaza cu masuratoarea dyno. N-o sa-ti vina sa crezi cati cai are, de fapt, primul Corvette cu motor central din istorie

Americanii socheaza cu masuratoarea dyno. N-o sa-ti vina sa crezi cati cai are, de fapt, primul Corvette cu motor central din istorie
  • Americanii au masurat pe dyno primul Corvette cu motor central din istorie
  • Noul Corvette C8 ofera 558 de cai putere si aproape 700 de Nm la roti
  • Teoretic, sportiva de peste Ocean vine cu un V8 de 6.2 litri si doar 495 CP
Distribuie pe Facebook

Lansat in premiera mondiala chiar la mijlocul acestei veri, noul Corvette C8 este doar unul dintre automobilele cu o putere maxima mai mare decat cea anuntata de producator.

Disponibil la vanzare in compania unui V8 de 6.2 litri, primul Corvette cu motor central din istorie ofera 495 de cai. Teoretic.

In realitate insa, noul Corvette C8 este doar unul dintre numeroasele automobile de ultima generatie care dezvolta o putere maxima mult mai mare decat cea anuntata de compania producatoare.

O demonstreaza americanii de la Motor Trend. Care, de curand, au realizat o sesiune dyno cu sportiva de peste Ocean.

Motivul real pentru care primul Corvette cu motor central din istorie reuseste sa accelereze de la 0 la 96 de kilometri pe ora in mai putin de trei secunde: are, de fapt, 558 de cai la roti, arata masuratoarea.

Cuplul maxim? Aproape 700 Nm la roti - fata de 637 Nm, valoare anuntata de noul Corvette C8 la volanta in vara acestui an.

Pe baza sesiunii dyno pe care au realizat-o de curand, americanii de la Motor Trend au calculat si puterea maxima pe care V8-ul de 6.2 litri ce insoteste sportiva de peste Ocean ar putea-o oferi la volanta.

Jurnalistii au luat in calcul o pierdere de 15%, astfel ca primul Corvette cu motor central din istorie vine cu 565 CP. Si 821 Nm.

Dupa cum precizam inclusiv anterior, atat la momentul lansarii oficiale, cat si in acest material, in randurile de mai sus, noul Corvette C8 dezvolta - in mod teoretic - doar 495 de cai si undeva in jurul a 637 Nm.

Chevrolet Corvette C8 pe dyno

Chevrolet Corvette C8 pe dyno

Chevrolet Corvette C8 pe dyno

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Chevrolet Corvette C8 pe dyno
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 22 Octombrie 2019