Au scos telefoanele si au inceput sa filmeze. Nu in fiecare zi vezi un prototip de Anduranta prin trafic

Au scos telefoanele si au inceput sa filmeze. Nu in fiecare zi vezi un prototip de Anduranta prin trafic
  • Porsche s-a retras din Campionatul Mondial de Anduranta
  • Anul trecut, prototipul 919 Hybrid a fost zarit in Londra
  • Acum a iesit la plimbare pe strazile din New York
Distribuie pe Facebook

Locuitorii New York-ului au putut sa admire pe strazile orasului lor un prototip care a facut istorie in Campionatul Mondial de Anduranta. Este vorba despre Porsche 919 Hybrid, cea mai rapida masina din istoria brandului din Stuttgart.

In vara anului trecut, constructorul german de automobile isi uimea fanii cu un anunt surpriza: avea sa paraseasca grupa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranta la finalul sezonului. Decizia venea la mai putin de un an de la plecarea conationalilor de la Audi din aceeasi serie.

De atunci, Porsche a inceput o campanie de publicitate in centrul careia se afla impresionantul 919 Hybrid. In septembrie 2017, masina si-a facut aparitia pe strazile din Londra iar la inceputul lunii trecute, 919 Hybrid EVO a devenit cea mai rapida masina de pe Spa-Francorchamps.

Aceasta este o versiune extrema a prototipului care a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul trecut. Avand in vedere ca nu este limitat de vreun regulament, motorul turbo dezvolta 720 de cai putere, iar motorul electric alti 440 de cai. Unde mai pui ca masina cantareste mai putin de o tona si are o apasare la sol cu 53% mai mare decat a prototipului de WEC.

Acum, Porsche a traversat Oceanul cu 919-le original, astfel ca locuitorilor din New York nu le-a venit sa creada cand au vazut in trafic monopostul aterizat parca din alta lume. Asa cum era de asteptat, toti au scos telefonele mobile si au inceput sa faca fotografii si sa filmeze.

Distribuie pe Facebook
mai multe