Audi este singura companie din lume care ofera o astfel de masina, insa BMW lucreaza la un produs rival

Audi este singura companie din lume care ofera o astfel de masina, insa BMW lucreaza la un produs rival
  • BMW ar putea lansa la inceputul decadei viitoare un M4 Gran Coupe
  • Automobilul respectiv va concura cu primul RS5 Sportback din istoria Audi
  • Sub capota este asteptat un motor twin-turbo de trei litri si 470 CP
Distribuie pe Facebook

Noul automobil de inalta performanta al producatorului din Munchen ar putea debuta oficial la inceputul decadei viitoare, in cursul anului 2021.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ jumatate de deceniu, primul Seria 4 din istoria companiei BMW este disponibil la vanzare in trei versiuni diferite de caroserie. Numai doua dintre acestea se bucura insa si de o varianta M.

Situatia s-ar putea schimba insa in perioada urmatoare de timp, publicatia spaniola Motor.es dezvaluind ca publicul insista pentru un M4 Gran Coupe. In cazul in care va deveni realitate, noul model va concura cu Audi RS5 Sportback.

Anuntat la sfarsitul lunii martie, automobilul marcii din Ingolstadt este disponibil la vanzare doar in Canada si SUA. Sub capota se ascunde o unitate V6 twin-turbo de 2.9 litri, care dezvolta aproximativ 444 de cai putere si 600 Nm.

Cutia automata cu opt rapoarte si sistemul de tractiune integrala sunt standard in cazul versiunii cu cinci portiere a sportivei Audi RS5 Coupe. Asa se face ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in 3.9 secunde.

Pentru a fi competitiva, viitoarea varianta M4 Gran Coupe are astfel nevoie de o uzina serioasa sub capota. Detalii disponibile la momentul de fata anunta o motorizare similara cu cea care va propulsa urmatorul BMW M3.

Este vorba, mai precis, despre un motor twin-turbo cu sase cilindri in linie, capacitatea de trei litri si cel putin 470 CP in dreptul puterii maxime. Ori asa ceva sugereaza informatiile neoficiale disponibile la momentul de fata.

In cazul in care va deveni realitate, primul M4 Gran Coupe din istoria BMW promite sa puna accentul si pe sportivitatea vizuala. Intr-o alta ordine de idei, nu vor lipsi din peisaj nici spoierele agresiv stilizate sau jantele supradimensionate.

Raspunsul producatorului din Munchen la problema Audi RS5 Sportback ar putea prinde viata la inceputul anilor 2020. Si, potrivit zvonurilor, va avea la baza generatia cu numarul doi a modelului Seria 4 Gran Coupe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Mai 2018