Audi joaca tare. Noul RS Q8 va avea 680 de cai si propulsia hibrida de pe Panamera Turbo S E-Hybrid

  • Noul RS Q8 ar putea debuta pe piata in 2019
  • Beneficiaza de propulsia hibrid de pe Panamera Turbo S E-Hybrid
  • Aceasta dezvolta 680 de cai putere si 850 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile este tot mai aproape de lansarea noului RS Q8. Cele mai recente zvonuri sustin ca SUV-ul de performanta va avea propulsie hibrida, imprumutata de la Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Dupa o lunga asteptare, Audi a lansat in urma cu cateva saptamani noul Q8, un rival de temut pentru BMW X6 si Mercedes GLE Coupe. Cu un design inspirat de conceptul Q8 Sport si un interior si tehnologii preluate de la nava amiral A8, SUV-ul nemtilor va avea si o versiune de performanta care sa poarte emblema RS.

Audi Q8 50 TDI S line

Prototipurile acoperite de camuflaj strabat deja Europa, fiind testate atat pe drumurile publice cat si pe celebrul circuit german Nurburgring Nordschleife. Audi nu a dezvaluit nimic despre momentul lansarii, insa cel mai probabil vom face cunostinta cu noul RS Q8 in luna octombrie cu ocazia Salonului Auto de la Paris, urmand astfel sa debuteze pe piata in 2019.

Audi Q8 50 TDI S line

Britanicii de la Autocar sustin ca pe langa un exterior cu elemente aerodinamice specifice, SUV-ul de performanta al nemtilor va avea si o propulsie hibrid imprumutata de la Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Audi Q8 50 TDI S line

Asta inseamna un agregat V8 pe benzina de 4.0 litri si un motor electric, care genereaza impreuna 680 de cai putere si 850 Nm cuplu. Despre performante nu putem vorbi deocamdata, insa in cazul modelului din Stuttgart aceste valori sunt suficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3.4 secunde.

Audi Q8 50 TDI S line

In plus, noul Audi RS Q8 ar urma sa beneficieze si de o baterie cu capacitatea de 14.1 kWh, ceea ce ii va permite sa parcurga pana la 50 de kilometri in regim full electric.

Audi Q8 50 TDI S line

Audi Q8 50 TDI S line

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi Q8 50 TDI S line
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2018