Cele mai tari masini fotografiate in Romania, in 2023

Cele mai tari masini fotografiate in Romania, in 2023
Cele mai tari masini fotografiate in Romania, in 2023.
Distribuie pe Facebook

Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue in Bucuresti

Surprins de curand - chiar la sfarsit de decembrie, in Romania, primul SUV de la Ferrari se vinde la preturi incepand de la aproximativ 390.000 de euro. Insotit de singurul motor aspirat cu 12 cilindri in V din segment, un benzinar cu capacitate de 6.5 litri, mult anticipatul Purosangue ofera nu mai putin de 725 de cai putere si 716 Nm, conform fisei cu specificatii de ordin tehnic.

Astfel - cu acceleratia la podea, eterna problema a sprintului de la zero la 100 km/h isi va gasi rezolvarea in numai 3.3 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul de 310 kilometri pe ora, potrivit materialului mentionat anterior, cu doar cateva randuri in urma. Din punct de vedere vizual, lista atractiilor principale cuprinde inclusiv jante supradimensionate, blocuri optice duble, portiere cu deschidere opusa si - evident, display pentru pasager.

Mercedes-AMG G 63 4×4²

Mercedes-AMG G 63 4x4² in Romania

Lansat pe piata acum aproximativ sase ani - inca din 2018, cel mai recent Mercedes G-Class din istorie isi intampina cumparatorii - zilele acestea, in nenumarate savori si configuratii. Printre multiplele optiuni disponibile se regasesc si doua variante de performanta Mercedes-AMG G 63 - una dintre respectivele versiuni fiind conceputa special pentru un maxim de performanta in off-road.

Discutam, desigur, despre exclusivista aroma Mercedes-AMG G 63 4×4² cu punti pe portale si garda la sol de 35 de milimetri, acompaniata, la randul ei, de o unitate V8 twin-turbo de 3.982 de centimetri cubi - pe benzina. Reteta caracteristica modelului de 585 CP si 850 de Newton-Metri continua, presupunand ca mai era cumva nevoie de o astfel de precizare, cu trei diferentiale blocabile, cu anvelope masive, inaltime - mai in gluma, mai in serios, cat etajul unui bloc.

BMW XM

BMW XM in Romania

Fotografiat, in Romania, la sfarsitul anului 2023, primul BMW M de sine statator de la BMW M1 incoace propune, in schimbul unui minimum de 172.610 euro, atat un motor twin-turbo cu opt cilindri in V - cu capacitate de 4.4 litri, pe benzina, cat si o unitate electrica alimentata de un acumulator litiu-ion de 25.7 kWh. Astfel, simpla apasare a pedalei de acceleratie va livra rotilor un total sinonim cu pana la 653 de cai putere si 800 Nm - mai mult ori mai putin surprinzator, de la caz la caz.

Rezultatul: un sprint de la zero la 100 km/h in aproximativ 4.3 secunde - o valoare cu adevarat incredibila tinand cont de greutatea de 2.785 de kilograme. Alte detalii demne de mentionat cuprind inclusiv o viteza de top de 250 de kilometri pe ora, un consum mediu de carburant de 1.5 litri la 100 km si o autonomie in modul EV de 83 kilometri, seria elementelor vrednice de precizat continuand cu design-ul excentric de la nivelul departamentului exterior, stabilizarea activa, interiorul hi-tech, directia integrala, diferentialul controlat electronic.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 Ianuarie 2024