Curiozitatea Zilei: Cat consuma cel mai puternic sedan al planetei?

Curiozitatea Zilei: Cat consuma cel mai puternic sedan al planetei?
  • Noul Dodge Charger SRT Hellcat are un consum mediu de 14 litri la 100 de kilometri
  • Automobilul american ofera un motor V8 supraalimentat de 6.2 litri si 707 cai putere
  • Fisa cu specificatii tehnice culmineaza cu viteza maxima de circa 328 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Puterea si performantele sale au reusit sa ne lasa masca, insa nici de costurile de achizitie ale unui exemplar nu ne putem plange. Puzzle-ul cunoscut sub denumirea de Dodge Charger SRT Hellcat mai are insa nevoie de o piesa pentru a fi complet: valorile din dreptul consumului de carburant.

Te-ai intrebat vreodata de cati litri de benzina este nevoie pentru ca cel mai puternic si mai rapid sedan (de serie) al planetei sa parcurga clasica distanta de 100 de kilometri? Ei bine, iata si raspunsul tau.

Inainte insa de a afla valorile din dreptul consumului de carburant, permite-ne sa-ti reamintim ca sub a sa capota se ascunde un urias V8 supraalimentat de 6.2 litri, ce produse un total de 707 CP si 881 Nm.

Permite-ne, de asemenea, sa-ti readucem aminte si ca pentru parcurgerea sfertului de mila sunt necesare numai 11 secunde, in timp ce viteza maxima se invarte in jurul pragului de 328 kilometri pe ora.

Charger SRT HellcatCharger SRT Hellcat

Charger SRT Hellcat

Asadar, faptul ca noul Dodge Charger SRT Hellcat are un consum mediu de 14 litri la 100 de kilometri nu ar trebui sa reprezinte chiar o surpriza majora. Ba din contra, noi ne asteptam la mai mult.

Continuand pe acelasi subiect, precizam ca valoarea cu pricina scade pana la 10 l / 100 km in mediul extraurban, in timp ce calatoriile in oras sunt cele mai gurmande: 18 litri la 100 kilometri.

Nu ar fi rau ca producatorii de automobile sa introduca si un concept de "consum pe circuit", la fel cum nu ar strica nici ca americanii de la Dodge sa duca noul Charger SRT Hellcat inclusiv pe Nurburgring.

Chiar suntem extrem de curiosi sa aflam cum se descurca aici cel mai cel mai puternic si mai rapid sedan (de serie) al planetei. Daca aruncam o privire pe lista cu specificatii tehnice, care mai include pe langa detaliile anterior mentionate si o transmisie automata cu opt rapoarte, un diferential cu alunecare limitata si suspensie ajustabila, plus sistem de franare marca Brembo... ei bine, acesta nu ar trebui sa aiba nici un fel de problema majora. Dar oare va reusi un nou record pentru automobilele in patru usi?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (143) Poze Charger SRT Hellcat
mai multe