GAME OVER: Ford arunca bomba si uimeste tot mapamondul cu nou GT 2016

GAME OVER: Ford arunca bomba si uimeste tot mapamondul cu nou GT 2016
  • Motorul este un V6 EcoBoost de peste 600 cp
  • Automobilul va avea acelasi aranjament ca si vechea generatie
  • Carbonul si aluminiul sunt materialele principale folosite
Distribuie pe Facebook

Ford USA a mers pe burta si, fara promovare, fara teasing si fara imagini spion a reusit sa pastreze un secret. E vorba de noul Ford GT 2016, un Supercar ce se anunta a fi un adversar de temut pentru orice masina italiana care se vrea rapida.

In cadrul Salonului Auto de la Detroit, Ford a ridicat cortina si a lasat toata presa mondiala cu gura cascata: noul Supercar GT 2016 a fost aratat lumii. O masina sport cu motor central, tractiune spate si motor twin-turbo care produce peste 600 cp. Noua generatie de Ford GT, aflata la generatia cu numarul 3, daca luam in calcul si primul model al anilor '60 numit Ford GT40, va fi produsa incepand cu sfarsitul acestui an si se va vinde pe piata exclusiv americana in 2016.

Motorul V8 de odinioara va fi inlocuit cu un propulsor EcoBoost V6 de peste 600 cp, cel mai puternic motor EcoBoost realizat vreodata. Cel mai probabil vorbim de un motor 3.5 care va avea aproximativ 655 cp si un cuplu de peste 780 Nm. Momentan, performantele raman un mister, dar ca si pana acum, Ford nu stie sa faca niciun compromis si ne va oferi niste cifre de zile mari, precum o viteza de top ce va depasi pragul celor 340 km/h si o acceleratie pana la 100 km/h de sub 3 secunde.

Ford GT 2016

Caroseria masinii va fi realizata numai din fibra de carbon si aluminiu, americanii orientandu-se mai mult catre o greutate redusa care sa mearga mana in mana cu un motor usor supra-alimentat. Pe langa tehnologie de ultima ora, in noul Ford GT 2016 vom mai putea beneficia de sistemul multimedia SYNC 3, cabina monococa din carbon, scaune din carbon sport, pedalier si volan reglabile, transmisie cu padele la volan de tip F1 si un diferential LSD cu mai multe setari.

Ford GT 2016

Anul 2016 nu a fost ales la intamplare pentru lansarea oficiala. Pentru ca atunci se vor implini 50 de ani de la victoria legendara la Cursa de 24h de la Le Mans din 1966, atunci cand Ford a reusit sa ocupa tot podiumul cu masinile sale GT40, celebrul final 1-2-3 obtinut de marca americana. Dincolo de istorie si legenda, ne bucura faptul ca aceasta marca a avut curajul sa lanseze un automobil despre care toata lumea implicata a stiut sa pastreze secretul. Bravo Ford!

Ford GT 2016

Ford GT 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Ford GT 2016
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2015