Peste 7000 de clienti si-au exprimat dorinta de a cumpara unul din cele 500 de Forduri GT

Peste 7000 de clienti si-au exprimat dorinta de a cumpara unul din cele 500 de Forduri GT
  • 250 de unitati vor fi produsa pe an
  • Doar 2 ani va fi construita masina
  • 450.000 de dolari este pretul pe piata americana
Distribuie pe Facebook

Ford a anuntat ca va realiza numai 500 de exemplare din cel mai nou hypercar american, modelul GT, aflat deja la a 3-a generatie. Insa interesul clientilor pentru aceasta masina se pare ca este urias, in ciuda pretului colosal al masinii: peste 7000 de persoane deja se bat pentru a lua unul din putinele GT-uri care se vor vinde incepand de anul viitor.

Ford a demarat inscrierile pentru cumpararea unui Ford GT din care a anuntat ca va face doar 500 de unitati, cate 250 pe an in 2017 si 2018. Insa interesul opiniei publice se dovedeste a fi peste asteptarile producatorilor americani, deoarece, in doar cateva zile, peste 7000 de persoane s-au inscris in speranta ca vor apuca sa achizitioneze super-masina americana.

Supercarul cu motor central de 3.5 litri V6 EcoBoost va avea peste 600 cp, insa alte detalii nu se cunosc, deoarece Ford a pastrat atat acest model secret, cat si specificatiile finale. Oricum, fara sa-i intereseze de performante, o sumedenie de fani ai modelului, colectionari, dar si samsari care vor sa scoata profit din aceasta masina rara si scumpa s-au inscris pe pagina oficiala Ford ca sa cumpere un exemplar. Comenzile preliminare se vor incheia pe 12 mai, dupa care va urma o lunga asteptare pentru a vedea cine a fost ales sa conduca masina.

Dar aceasta ingramadire la noul Ford GT nu prea poate fi explicata. Mai ales daca ne gandim ca masina, chiar daca va fi produsa in doar 500 de unitati, va avea un pret de 450.000 de dolari in America si 500.000 de Euro in Europa. Adica o suma uriasa, mai mare decat ar plati cineva pentru un Lamborghini Aventador, un Mercedes-Benz SLS 63 AMG sau un Ferrari F12. Chiar si asa, se pare ca banii nu sunt o problema pentru cei 7000 de oameni care s-au inscris pe lista de comenzi.

Ford GT 2016

Ford a tinut insa sa sublinieze ca va alege clientii pe spranceana. Si a spus ca au prioritate cei care au de gand sa conduca masina, care stiu sa aiba grija de ea si care au de gand sa o pastreze, spunand ca la coada listei vor fi plasati cei care vor sa o cumpere ca sa o vanda mai tarziu cu un profit serios. Adica pilotii si colectionarii au intaietate, iar samsarii, fie ei si miliardari, cel mai probabil se vor alege cu buza umflata...

Distribuie pe Facebook
mai multe