I-a platit pe italienii de la Lamborghini sa-i faca o masina doar pentru el. Asa arata bijuteria pe patru roti

I-a platit pe italienii de la Lamborghini sa-i faca o masina doar pentru el. Asa arata bijuteria pe patru roti
  • Este un model unicat bazat pe Aventador
  • A fost dezvoltat de divizia de motorsport Squadra Corse
  • Motorul V12 dezvolta 770 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Lamborghini a dezvoltat un exemplar unicat, bazat pe Aventador, pentru un client fidel al marcii care a dorit sa ramana anonim. Supercar-ul poate fi utilizat si pe drumurile publice, insa cel mai probabil isi va petrece tot restul vietii intr-o colectie privata si pe la evenimente auto.

Daca ai indeajuns de multi bani in cont si o relatie speciala cu vreun constructor de automobile, il poti ruga sa-ti dezvolte o masina special pentru tine. Unii producatori au chiar programe speciale pentru acesti clienti deosebiti; un exemplu bun este Ferrari Special Projects care a dezvoltat pana acum mai multe astfel de modele.

Lamborghini SC18

Dar nici rivalii de la Lamborghini nu se lasa mai prejos. Brand-ul din Sant'Agata Bolognese are programul botezat Ad Personam, insa masina pe care o poti admira in aceste imagini nu poarta semnatura inginerilor de aici, ci ai celor de la divizia de motorsport Lamborghini Squadra Corse. Este pentru prima data in istoria brand-ului cand aceasta divizie se ocupa de dezvoltarea unui model unicat.

Lamborghini SC18

Botezat Lamborghini SC18, acesta este bazat pe modelul Aventador, dar exteriorul a suferit mai multe modificari de ordin estetic. Multe dintre elementele de caroserie sunt derivate din cele utilizate pe versiunile de circuit care concureaza in Lamborghini Super Trofeo si in competitiile de GT3.

Lamborghini SC18

Mai departe, jante cu diametrul de 20 de inch pe fata si de 21 pe spate sunt incaltate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa, sistemul de evacuare a fost modificat iar aripa spate din fibra de carbon completeaza acest pachet exterior.

Lamborghini SC18Lamborghini SC18

Lamborghini SC18 dispune de un propulsor V12 aspirat natural de 6.5 litri care livreaza ambelor punti 770 de cai putere si 720 Nm cuplu. Transmisia este una automata cu sapte trepte, iar masa totala a scazut considerabil potrivit oficialilor marcii. Acestia nu au dezvaluit noile performante ale supercar-ului.

Lamborghini SC18

Lamborghini SC18

Lamborghini SC18

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Lamborghini SC18
mai multe