Mai scump ca un 911 Turbo: Nissan dezvaluie pretul noului GT-R Nismo

Mai scump ca un 911 Turbo: Nissan dezvaluie pretul noului GT-R Nismo
  • Oficialii Nissan au anuntat pretul noului GT-R Nismo
  • Supercarul japonez porneste de la 149.990 dolari
  • Modelul nipon se lauda cu un timp record la Nurburgring
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Nissan au anuntat zilele acestea pretul noului GT-R Nismo. Cat iti va scoate din buzunar impresionantul supercar din Tara Soarelui Rasare, ramane sa afli chiar din randurile urmatoare.

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul anului trecut, cu ocazia evenimentului Tokyo Motor Show 2013, noul Nissan GT-R Nismo este livrat in compania aceluiasi V6 twin-turbo precum versiunea standard, unitatea de 3.8 litri primind insa turbine upgradate, o pompa de carburant revizuita, plus alte cateva modificari mai mult sau mai putin radicale pentru un total de 600 cai putere si 652 Newton-Metri.

Nissan GT-R Nismo - Galerie Foto

De asemenea, numeroase modificari au fost operate si la nivelul aerodinamicii, imbunatatirile aduse caroseriei supercarului japonez generand o forta de apasare cu aproximativ 100 de kilograme mai mare comparativ cu versiunea standard. Asta pe langa faptul ca influenteaza intr-un mod pozitiv greutatea, datorita prezentei din plin a fibrei de carbon - fibra de carbon cu care ne intalnim si la nivelul aspectului interior, bineinteles.

Asa cum era de asteptat, noul Nissan GT-R Nismo se mai bucura si de o suspensie special conceputa, aceasta venind la pachet atat cu arcuri sport, cat si cu amortizoare Bilstein DampTronic sau trei moduri complet diferite: Comfort, Normal and R. In plus, pentru a minimaliza ruliul in viraje, supercarul japonez a primit un anti-roll bar la nivelul partii posterioare, lista cu ingrediente magice continuand cu jantele ultra-usoare, ce poarta anvelope Dunlop.

Nissan GT-R Nismo - Galerie Foto

Nissan GT-R Nismo - Galerie FotoNissan GT-R Nismo - Galerie Foto

Drept urmare, supercarul japonez se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 kilometri pe ora in circa 2.5 secunde, noul Nissan GT-R Nismo impresionand insa cu adevarat abia atunci cand vine vorba de timpul reusit la Nurburgring: 7 minute, 8 secunde si 69 de sutimi, automobilul de inalta performanta din Tara Soarelui Rasare devenind astfel cea mai rapida masina de serie care a strabatut vreodata cele peste 70 de viraje trasate de-a lungul celor 20.8 kilometri ai legendarului Iad Verde.

Asadar, acestea fiind spuse, revenim la subiectul principal al acestei stiri si anuntam ca noul Nissan GT-R Nismo are un pret de pornire, pe piata auto din Statele Unite ale Americii, de 149.990 dolari, supercarul japonez fiind astfel cu aproximativ 1.700 de dolari mai scump decat un Porsche 991 Turbo.

Nissan GT-R Nismo - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (49) Poze Nissan GT-R Nismo - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Martie 2014