Masina care le da cosmaruri posesorilor de M3 si C63. Noul RS4 Avant accelereza mult mai repede decat declara Audi

Masina care le da cosmaruri posesorilor de M3 si C63. Noul RS4 Avant accelereza mult mai repede decat declara Audi
  • Audi sustine ca noul RS4 Avant sprinteaza pana la suta in 4.1 secunde
  • Un test realizat de curand pe strazile din Marea Britanie arata altceva
  • Break-ul german a reusit sa sprinteze de la 0 la 96 km/h in 3.5 secunde
Distribuie pe Facebook

Potrivit informatiilor publicate de oficialii companiei din Ingolstadt, break-ul cu motor de 450 CP si tractiune integrala are nevoie de 4.1 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. Altfel sta insa situatia in lumea reala...

Cu cea de-a patra generatie a modelului RS4 Avant, prezentata in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna anului trecut, Audi se intoarce la origini. Pentru prima oara in aproape doua decenii, break-ul de inalta performanta al companiei germane gazduieste in compartimentul motor o unitate V6 bi-turbo, asemeni legendarului B5.

Este vorba, mai precis, despre o motorizare de 2.9 litri dezvoltata impreuna cu specialistii Porsche, care produce in cazul de fata undeva in jurul a 450 CP si 600 Nm. Si de-aceasta data livrarea valorilor maxime se face catre ambele punti insa, in premiera absoluta pentru gama RS4, prin intermediul unei cutii automate de tip tiptronic, cu opt rapoarte.

Asa se face ca, potrivit informatiilor publicate de oficialii companiei Audi, cea mai recenta generatie a modelului RS4 Avant are nevoie de 4.1 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h. Viteza de top a break-ului german de inalta performanta este limitata in continuare la 250 km/h sau, daca optezi pentru pachetul RS dynamic, la 280 km/h.

Si mai interesant decat ce scrie in fisa tehnica este ce se intampla in realitate. Pentru ca, vezi tu, noul RS4 nu este doar mai puternic, ci si mai rapid decat spune producatorul din Ingolstadt. Scos de curand in teste, acesta a reusit sa rezolve ecuatia 0 - 96 km/h intr-un timp 3.5 secunde, valoare mai degraba demna de... o sportiva pur-sange.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2018